Posjeta Kantonalnoj bolnici u Bihaću: Zdravstvo – jedan od prioriteta vlasti u USK

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona posjetio je danas Kantonalnu bolnicu „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, sa ministrom zdravstva u Vladi USK Dženisom Šabulićem, predstavnicima parlamentarnih partija i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK Alminom Handanagićem.U razgovoru sa Smailom Derviševićem, direktorom KB Bihać predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti zanimali su se za dodasašnji tok radova na obnovi odjela, stradalih u katastrofalnom požaru prije tri godine te za sveukupno stanje u centralnoj zdravstvenoj ustanovi na području Unsko-sanskog kantona.
Vlada USK, uz saglasnost Skupštine USK, rasporedila je milion maraka iz dobiti poduzeća Unsko-sanske šume namjenski za obnovu operacionih sala, jer je to jedan od prioritetnih projekata u ovoj ustanovi. Uporedo s ovim sufinansiraju se i projekti na obnovi koji se provode u saradnji sa UNDP.

Sudionici sastanka saglasni su da se više ne smije odlagati niti jedan od projekata koji vodi obnovi i preduvjet je daljem razvoju KB Bihać. Svaka institucija, u svom domenu, uložit će maksimum napora da se oblasti zdravstva i obrazovanja izdignu na najviši nivo, rečeno je.

Related posts