POMPEO: TRUMP NE ŽELI RAT S IRANOM

Sjedinjene Američke Države i dalje će održavati pritisak na Iran te nastaviti sprječavati agresiju u regiji, no ne žele jačanje sukoba s Teheranom, rekao je danas američki državni tajnik Mike Pompeo. 

– Poslali smo brojne poruke Iranu, čak i ovdje sada, kojima poručujemo kako smo tamo da spriječimo agresiju – rekao je Pompeo novinarima u vojnoj zrakoplovnoj bazi MacDill na Floridi. 

Trump rekao da je spreman poduzeti vojnu akciju Strah od sukoba između Irana i SAD-a pojačan je otkako je Washington okrivio tog dugogodišnjeg neprijatelja za napad na dva naftna tankera koji se u četvrtak dogodio u strateški važnom Hormuškom tjesnacu.

U intervjuu za časopis Time, Trump je rekao da je spreman poduzeti vojnu akciju kako bi spriječio Teheran da izradi nuklearnu bombu, no nije rekao hoće li odobriti korištenje sile za zaštitu zaliha nafte u zaljevu.

Rekao je kako su napadi na tankere do sada bili “vrlo slabi”, javlja Hina.

– Predsjednik Trump ne želi rat i nastavit ćemo slati tu poruku dok obavljamo radnje koje su nužne za zaštitu američkih interesa u regiji – rekao je Pompeo i dodao: 

– Sada se moramo pobrinuti da možemo to nastaviti činiti kako bi kasnije imali priliku uvjeriti Iran da nije u njihovom najboljem interesu tako se ponašati. 

Related posts