Policijski gulaš najbolji na “Kladuškoj gulašijadi”

Treća po redu „Kladuška gulašijada”, takmičenje u spravljanju najboljeg gulaša, održana je u nedjelju kod Osnovne škole „25. novembar”.

Od 19 ekipa koje su uzele učešće, najbolji su bili pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša, koji su već u debitantskom nastupu na “Kladuškoj gulašijadi” osvojili prvo mjesto s maksimalnim brojem osvojenih bodova.

Učešće u takmičarskom dijelu „Gulašijade“ je i ove godine bilo besplatno, a učesnicima je jedina obaveza bila da pribave sve što smatraju da im je potrebno za dobar gulaš sa kojim će odnijeti pobjedu. Na spremanju gulaša radilo se od ranog jutra, a nakon nekoliko sati pripreme ove gurmanske delicije, tročlani žiri u sastavi Asima Dekić, Fikret Okanović i Nedžad Mezildžić je proglasio najukusniji gulaš.

Kladuški policajci su osvojili maksimalnih 15 bodova, a bod manje su imale tri ekipe: ULO Velika Kladuša, Zejnin i Damir te Planinarsko društvo Velika Kladuša.

Ovogodišnja „Gulašijada“ protekla je u dobroj atmosferi uz posjetu velikog broja građana, a najbolju ocjenu ovoj manifestaciji dali su posjetitelji – sav pripremljen gulaš je pojeden u vrlo kratkom roku. Zadovoljstvo organizacijom, odazivom učesnika, ali i posjetioca pokazali su organizatori „3. Kladuške gulašijade“.

kladusa.net

Related posts