Policija tvrdi: Imamo dovoljno dokaza u istrazi koja se vodi protiv Ronalda

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo optužen je da je 2009. godine silovao Kathryn Mayorgu prilikom njihovog susreta u Las Vegasu, a nakon brojnih informacija vezanih za ovaj slučaj sada se oglasila i lokalna policija.

“Testovi koji su tada urađeni nisu nestali. Oni su još uvijek kod nas. Imamo dovoljno dokaznog materijala. U jednom trenutku Ronaldo će morati doći na saslušanje. Jasno je kako je osumnjičeni van zemlje pa je procedura u tom slučaju složenija, ali će saslušanje morati da se obavi”, rekao je policijski glasnogovornik Jacinto Rivera.

Podsjetimo, Der Spiegel je ranije pisao kako je Kathryn optužila Ronalda za silovanje, što je on poricao tvrdeći da se radilo o sporazumnom seksualnom odnosu.

Ipak, nekoliko mjeseci kasnije u javnosti se pojavila priča da su advokati ove dvije strane postigli dogovor i da je Portugalac isplatio djevojci 375.000 dolara, uz obavezu da slučaj više ne pominje.

Mayorha je, međutim, ove godine ponovo izašla u javnost, postupak je još jednom pokrenut, a Ronaldo je nakon optužbi kratko izjavio da je riječ o “lažnoj vijesti” i želji da postane poznata preko njegovog imena.

Related posts