Policajci zaplijenili Lamborghini, pa uhvaćeni u prebrzoj vožnji

Dvojica policajca iz Londona uhvaćeni su u prebrzoj vožnji, nakon što su od vlasnika zaplijenili Lamborghini Huracan zbog navodno neplaćenog osiguranja.

Većini smrtnika se isuviše rijetko pruža šansa da sjednu za upravljač nekog supersportskog automobila, da bi propustili takvu priliku kada im se ukaže. Policajci nisu izuzetak, ali barem bi oni trebalo da znaju da ne smiju da jure gradom brže nego što je dozvoljeno.

Pripadnici londonske policije zaustavili su u junu Lamborghini Huracana, koji pripada jednoj rent-a-car kompaniji. Automobil je bio uredno iznajmljen klijentu, ali je provjerom utvrđeno da vozilo nije osigurano. Vlasnik kompanije pokušao je u razgovoru telefonom da objasni policajcima da je problem nastao zbog promjene osiguravajuće kuće i da Lambo ima važeće osiguranje, ali da to još uvijek nije unijeto u bazu podataka.

Iako je vlasnik poslao saobraćajcima mail koji dokazuje da je platio osuiguranje, ubjeđivanje nije urodilo plodom, pa je Huracan na licu mjesta zaplijenjen. Međutim, policajac koji je automobil vozio na parking sa zaplijenjenim vozilima nije odolio Lamborghiniju, pa je papučicu za gas stisnuo malo jače.

Kada je preuzeo zaplijenjeni automobil, vlasnik je na uređaju koji bilježi prekoračenje dozvoljen brzine otkrio da su policajci u nekoliko navrata vozili znatno brže nego što je na tim mjestima dozvoljeno, a jednom čak 101 km/h, iako je ograničenje 48 km/h (30 milja na sat), pa je prijavio prekršaje nadležnim. Na kraju, saobraćajac koji je vozio Huracan dobio je tri kaznena boda, dok je protiv drugog takođe pokrenuta disciplinska mjera.

Related posts