Pokušavaju se zaštititi od prevare: Predbračni ugovori slavnih od kojih se diže kosa na glavi

Khloe Kardashian je, u slučaju razvoda, tražila pola miliona dolara za svaku godinu braka, 5.000 dolara mjesečno za odjeću, 1.000 dolara za kozmetičke tretmane i karte za utakmice “Lakersa” za cijelu njenu porodicu.

Oni su nevjerovatno bogati i popularni, pa ne čudi što žele da se osiguraju na vrijeme i predbračnim ugovorima zaštite svojinu. Istina, razvodi i kratki brakovi u Hollywoodu su uobičajena pojava, ali ovi parovi ubili su svaku ideju o romantici.

Justin Timberlake i Jessica Biel

Prije njihovog vjenčanja šuškalo se da u predbračnom ugovoru stoji da Jessica mora dobiti pola miliona dolara u slučaju da je pjevač prevari. Razlog njenog straha je, navodno, što ju je Justin na početku njihove veze već prevario s glumicom Oliviom Moon.

Khloe Kardashian i Lamar Odom

Reality zvijezda je u svom predbračnom ugovoru imala brojne zahtjeve. Između ostalog, u slučaju razvoda tražila je pola miliona dolara za svaku godinu braka, 5.000 dolara mjesečno za odjeću, 1.000 dolara za kozmetičke tretmane i karte za utakmice Lakersa za cijelu njenu porodicu.

Keith Urban i Nicole Kidman

Kantri pjevač godinama se borio s ovisnošću o kokainu, a uoči vjenčanja s glumicom Nicole Kidman, tabloidi su pisali da je par potpisao predbračni ugovor, u kojem stoji da se brak poništava ako Urban ponovo „zastrani“. U prva četiri mjeseca braka s Nicole, pjevač se treći put u životu prijavio na kliniku za odvikavanje.

Charlie Sheen i Brooke Mueller

Njihov ugovor imao je punih 60 stranica i bio je prepun ludih računica. Brooke je, naime, „zaradila“ 500.000 dolara čim je Sheenu rekla „da“. U ugovoru je stajalo da mora od glumca da dobije 300.000 dolara za svaku godinu braka s njim. Pripalo joj je i 100.000 dolara za preseljenje i automobil koji su zajedno vozili prije razvoda.

Ben Affleck i Jennifer Lopez

Predbračni ugovor nesuđenog bračnog para navodno je bio jedan od „najluđih“ u Hollywoodu. Pjevačica je u ugovor stavila klauzulu o preljubi u kojoj stoji da će joj pripasti pola Benove imovine ako je prevari.

Glumac je, pak, ugovorom htio sebi osigurati „intimne odnose najmanje četiri puta sedmično“. Affleku bi zbog ugovora, navodno, pripalo pet miliona dolara Jenniferine zarade čim bi izrekao sudbonosno „da“. Na kraju je slavni par ipak raskinuo vjeridbu nakon dvije godine veze.

Elin Nordegren i Tiger Woods

U slučaju švedske manekenke Elin, predbračni ugovor se i više nego isplatio. Profesionalni igrač golfa, Tiger Woods, Elin je prevario s desetinama žena 2009. godine. Kada je njegova supruga predala zahtjev za razvod, Woods je sa timom advokata uspio da promijeni neke klauzule iz ugovora. Ipak, Elin je iz braka, svejedno, otišla teža za 100 miliona dolara, a šuškalo se da je prvobitna računica iz ugovora bila barem dvostruko veća.

(Faktor.ba)

Related posts