Pogoni Bire šansa za nove proizvodne investicije u gradu Bihaću

S ciljem sagledavanja privrednih potencijala na području grada Bihaća koji se mogu staviti u funkciju svakom zainteresiranom investitoru, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa Nijazom Lipovačom, šefom Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem, posjetio je danas pogone firme Bira Bihać.

U razgovoru sa Arijanom Jašarević, direktoricom Bire Bihać , gradonačelnik Fazlić upoznao se sa trenutnim stanjem u ovoj firmi , odnosno proizvodnim pogonima koji se mogu ponuditi potencijalnim investitorima. Riječ je o preko 30.000 m2 zatvorenog prostora i isto toliko zemljišta koje ima sve potrebne infrastrukturne pogodnosti, među kojima i jeftiniju električnu energiju.

„U razgovoru sa vlasnikom Bire istakao sam spremnost gradske uprave da uz saglasnost vlasnika pokušamo ponuditi ovaj prostor kao pogodno mjesto za investiciju jer je riječ o prostoru koji je pogodan za skoro pa trenutni početak proizvodnje ili možda kao carinska zona. Ono što je bitno podršku za to smo dobili i evo i naša današnja posjeta me je uvjerila koje sve pogodnosti ove hale i pogoni imaju „-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na posjeti, Arijana Jašarević, direktorica Bire Bihać, istakla je da podrška lokalne zajednice korak naprijed kako bi se pogoni ovog preduzeća ponovo stavili u funkciju kroz način koji to investitor bude želio.

„ Imamo neke intersantne ponude za našu firmu i sasvim sigurno je da će nam podrška gradonačelnika biti od pomoći „- dodala je Jašarević.

Related posts