Pogledajte press konfrerenciju Tužilaštva USK povodom hapšenja gradonačelnika Bihaća i saradnika

Tužilaštvo USK povodom hapšenja gradonačelnika Bihaća i njegovih suradnika danas je sazvalo press konferenciju. Detalje pogledajte u prilogu ABC portala.

Pripadnici FUP-a postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva lišili su slobode Emdžada Galijaševića, gradonačelnika grada Bihaća i njegove saradnike Smaila Toromanovića, Adelaidu Galijašević i Jasmina Stamboliju zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Primanje dara ili drugih oblika koristi.

Osumnjičenom Emdžadu Galijaševiću na teret se stavlja da je od jednog bihaćkog privrednika zahtijevao mito od 10.000 KM, odnosno 10% kako bi naložio da grad Bihać isplati ranije postojeći dug od 100.000 KM njegovoj firmi.

Nakon što su sprovedene posebne istražne radnje u ovom predmetu osumjničeni je jutros uhapšen jer je od jednog bihaćkog poduzetnika tražio i uzeo novčani iznos od 10.000 KM koji je prethodno bio označen od strane pripadnika FUP-a. Ostala privedena lica pokušala prikriti novac i na taj način pomoći prvoosumnjičenom nakon što su pripadnici FUP-a poslije primopredaje mita ušli u kabinet s ciljem hapšenja i pretresa.

Nakon što danas FUP provede kriminalističku obradu osumnjičenih, isti će sutra biti dovedeni u Tužilaštvo USK na daljnji postupak.

ABC.ba

Related posts