Počelo je odbrojavanje: Novi VW Golf stiže početkom studenog

SEDMA generacija najpopularnijeg kompakta predstavljena je 2012. godine, a idućeg mjeseca bit će predstavljena u temeljito obnovljenom izdanju.

U 42 godine koliko je Golf prisutan na tržištu Volkswagen nikada nije imao problema sa prodajom. Svakih 40 sekundi proda se jedan Golf, a do kraja 2015. godine ukupna prodaja je iznosila preko 32,5 milijuna primjeraka. Kako bi se zadržala ta pozicija sve do dolaska osme generacije u Volkswagenu su odlučili ponuditi temeljiti redizajn.

Kako to obično biva, vanjske promjene su doista na razini tzv. “zatezanja bora”. Tako će obnovljeni model dobiti nove odbojnike i blago redizajnirana svjetla, a vjerojatno će nova biti i prednja maska. U kabini su kvalitetniji materijali imperativ, kao i integracija naprednijeg infotainmenta kojim se može upravljati pokretom ruke. Ono najuočljivije je veći centralni zaslon i digitalna ploča.

Od bitnih novosti najviše izgleda ima ugradnja novih amortizera za bolju voznu dinamiku i komfor, a svjedočit ćemo i lansiranju novog hibrida. Vjerojatno će blage modifikacije dobiti i veći dio palete motora. Cilj je jasan, a to je učiniti motore rafiniranijima i spustiti potrošnju goriva. Ovaj puta možda se doista i smanji emisija CO2.

Related posts