Počele pripreme za obilježavanje Septembarskih dana slobode u Bosanskoj Krupi

17. septembra 1995. godine, borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile su Bosansku Krupu. Ove se godine navršava 21. godišnjica koja će se od 1. septembra (Dan 511. slavne bbr.) do 17. septembra (Dan oslobođenja Bosanske Krupe) obilježiti bogatim programom.

Danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora sačinjenog od pripadnika 511. slavne, kulturnih i sportskih radnika, i drugih ljudi koji na adekvatan način mogu doprinijeti svojim radom i zalaganjem.

Nakon razmjene mišljenja, više prijedloga oko organizacije Septembarskih dana slobode, načelno je dogovoreno da se manifestacija održi od 1. do 17. septembra iako će neke sportske aktivnosti početi nekoliko dana ranije. Već 27. i 28. septembra održače se 11. memorijalni turnir u boćanju “Mirsad Crnkić” koji organizuje Savez za sport i rekreaciju invalidnih lica “511” Bosanska Krupa. Turnir se odigrava na igralištu za boćanje iza Doma kulture u Bosanskoj Krupi i ovom prilikom pozivamo naše sugrađane da učestvuju ovom turniru. O takmičarima i turniru možete pogledati klikom ovdje.

Kako se moglo čuti na sastanku, s ciljem obilježavanja vrlo značajnog jubileja slobode u Bosanskoj Krupi, biće organizirano više sportskih turnira, izložbi slika, historijskih časova, druženja građana o čemu će javnost detaljno biti upoznata vjerovatno nakon drugog sastanka zakazanog u ponedjeljak.

Ono što je sigurno da će 1. septembra nakon obilaska spomen obilježja i spomen soba za poginule borce održati prigodno druženje vojnika i starješina ispred Doma kulture.

Detaljnije informacije o samom programu i detaljnom rasporedu biće dostupne nakon drugog sastanka naredne sedmice.

Related posts