Pjanić: Ne bojimo se nikoga, idemo u Belgiju po što bolji rezultat

Miralem Pjanić je večeras dirigirao igrom naše selekcije u ubjedljivoj pobjedi nad Estonijom (5:0) u prvom kolu kvalifikacija za SP 2018. godine.

“Ovo je bila bitna utakmica. Željeli smo dobro početi kvalifikacije i najbitnije je da smo dobili. Estonija nije lak protivnik, kad smo ih pustili da igraju pokazali su da znaju, ali odradili smo dobar posao. Ispunili smo sve ono što je selektor tražio od nas”, rekao je Pjanić koji je istakao kako mu pozicija u veznom redu koju mu je namijenio Baždarević odgovara.

“Dobra mi je pozicija, igrao sam je i kod Sušića. Bitno je da lopta od mene kreće i da imam dosta dodira sa njom, kako bih mogao davati lopte prema naprijed”, kaže vezni igrač Juventusa, koji je potom dodao:

“Dobra je utakmica bila od cijele ekipe. Zadovoljan sam i ovako trebamo nastaviti. Bitno je da svi budemo u formi i da nas povrede zaobiđu pred naredne utakmice”.

Što se tiče narednog susreta 7. oktobra protiv Belgije u gostima, Pjanić kaže:

“Ne bojimo se nikoga, iako je Belgija favorit ove grupe. Idemo tamo da napravimo što bolji rezultat”, poručio je Pjanić.

klix.ba

 

Related posts