Pet fakulteta iz Slovenije predstavljeno srednjoškolcima u V. Kladuši

Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja između Slovenije i BiH potpisan je 2013. godine, tim aktom su izjednačena prava naših i slovenskih studenata, bilo da studiraju u Sloveniji ili BiH. Da bi bosanskohercegovačkim studentima što bolje približili uvjete studiranja u Sloveniji, predstavnici pet fakulteta iz Slovenije održali su u Velikoj Kladuši prezentaciju svojih visokoškolskih ustanova.

Predstavnici fakulteta, tokom promocije potencijalnim studentima govorili su o pogodnostima koje nudi svaki fakultet, studijskim grupama i odsjecima na njihovim fakultetima.

Pored Fakulteta za industrijski inženjering i Fakulteta primjenjenih društvenih znanosti, predstavili su i Fakultet za energetiku iz Velenja, Fakultet za turizam iz Brežica i Fakultet za informacijske studije iz Novog Mesta.

Tokom prezentacije, predstavnici fakulteta podijelili su korisne informacije budućim studentima o cijenama smještaja, mogućnosti rada preko studentskih servisa, apliciranja za stipendije kao i ostale informacije važne za studiranje u Sloveniji. – piše rvk.

Related posts