Paragliding ima sve više obožavatelja u Sanskom Mostu

Ekstremni sport paragliding, odnosno slobodno letenje uz pomoć letjelice u obliku padobrana, u Bosni i Hercegovini, našem Sanskom Mostu ima sve više poklonika.

Sport koji se u BiH pojavio početkom 21. stoljeća u početku je prakticirala samo šačica entuzijasta, koji su proteklih godina svojim radom i aktivnostima uzrokovali da nebo diljem BiH sve češće posjećuju strani državljani koji se bave paraglidingom.

Stranci dolaze u BiH zbog paraglidinga i ne kriju da nam zavide na mnogobrojnim planinama i područjima pogodnim za bavljenje tim sportom – kazao je Mirza Džamastagić koji je ideju pokrenuo u Sanskom Mostu.

Pozvao je građane Sanskog Mosta da probaju paragliding ukoliko imaju želju za ekstremnim sportovima, te naglasio da taj sport nije opasan koliko ljudi misle.

Ovaj adrenalinski ovisnik koji se, osim paraglajdingom, bavi i motociklizmom i biciklizmom, počeo je da leti prije par godina, iako je prije toga imao strah od letenja.

Za sve vas koji želite iskusiti nešto novo, osjetiti adrenalin ili jednostavno uživati u prekrasnom pogledu sa visine, panoramski letovi su za vas prava stvar. Imate priliku da letite sa pticama zato nemojte je propustiti!

Related posts