Ovako to rade milijarderi: Na sinovo vjenčanje potrošio 2 miliona dolara

Sin armenijskog milijardera Samvela Karapetyana, kojeg je Forbes smjestio na 28. mjesto svoje liste najbogatijih Rusa, nedavno je izrekao sudbonosno “da”, a njegova svadba bila je glavna tema u medijima i na društveni mrežama.

Sargis Karapetyan (23) oženio je Gruzijku Salome Kintsurashvili (25). Raskošno vjenčanje upriličeno je u Rusiji, a među gostima je bio i predsjednik Armenije Serzh Sargisyanu.

Bogatstvo Samvela Karapetyana procjenjuje se na 4 milijarde dolara. Vlasnik je čak 33 shopping centra, četiri poslovna kompleksa i osam hotela diljem Rusije i procjenjuje Stoga ne čudi što Ruski tajkun nije štedio na sinovo vjenčanje.

Mladenka je promijenila čak tri vjenčanice sa potpisom poznatih dizajnera. Pretpostavlja se da je samo haljina Elle Saab koštala oko 35.000 dolara, piše Daily Mail.

Na nakit je potrošila stotine hiljada dolara, a nosila je i Tiffany Savoy tijaru, istu onu koju je nosila Carey Mulligan u filmu “Veliki Gatsby”. Tijara je krašena dijamantima i biserima i košta više od 200.000 dolara.

Najbolji dio vjenčanja vjerovatno je nastup, budući da je goste zabavljao poznati američki bend Maroon 5. Adam Levine mladenku je čak pozvao da zajedno otpjevaju jednu pjesmu.

Nagađa se da je vejnčanje koštalo više od 2 miliona dolara. Među ekstravagantnim detaljima bile su i raskošne tradiocionalne haljine, zid od svijeća, te torta koju je napravio poznati chef Iyad Abushraf koji je radio i za princa Kuvajta.

(Faktor.ba)

Related posts