Gradonačelniče šta je ovo?

Na redakcijski mail Biscani.net portala je pristigao zajednički mail naših sugrađana iz Golubića, Sokoca i Privilice, kojeg prenosimo u nastavku. Pored dopisa, poslani su nam prikupljene reakcije istih mještana koji su pisali na društvenim mrežama.

Poštovani gradonačelniče, MOLIMO VAS da nešto uradite po pitanju odnosa sarajevske firme Euro-asfalt prema građanima Bihaća, posebno u mjesnim zajednicama Golubić, Sokolac i Privilica.
Nekultura radnika ove firme je najmanji problem, te dobacivanje raznih uvrjedljivih izraza, posebno ženama.
Gradonačelniče, ne bi skoro tri mjeseca trajali radovi na ovom području da 10 radnika ne sjedi, a jedan radi. Da li postoji neka vrsta nadzora nad njima, da li ih iko obilazi, posebno nenajavljen. I vi ste stanovnik jedne od ovih mjesnih zajednica, da li ste kad prošli pored njih i vidjeli da ih barem 5 ne stoji sa strane i pije ili odmara.
Gradonačelniče, znate li da smo mi za ova 3 mjeseca potrošili više od 300 KM mjesečno na gorivo. Isto toliko su potrošili i oni koji na posao idu pješke, na čizme i cipele koje su neupotrebljive nakon nekoliko obuvanja od tolike prašine, blata i rupa.
Dešavalo se da nasip, prilikom stajanja na njega, čisto propadne pod nogama te budete u blatu doslovno do koljena. Čak je nekoliko djece upalo u rupu visine od 3 metra.
Brojnim kućama su prekinuli dovod vode te su nadležnima javili tek nakon nekoliko dana te su ti građani bili uskraćeni za dotok vode. Čak se znalo dešavati da na velikim mašinama kao što su bageri treniraju/obučavaju mlade radnike. Mnogi sugrađani su bili svjedoci takvih radnji, gdje objašnjavaju novom radniku kako se koristi koja ručica na bageru.
Prilikom rada su čak znali ostavljati kamion na sred ceste samo kako nebi auta mogla prolaziti, iako za to postoji realna mogućnost. Bilo im je teško svaka 2 sata ući u kamion i pomjerati ga.
Gradonačelniče, stanite u odbranu nas građana, nemojte ovakve molbe zanemarivati, ipak smo mi vas birali da budete onaj ko će brinuti o našim pravima.

 

Vaši sugrađani, mještani Golubića, Sokoca i Privilice

Related posts