Otvoreno drugo zasjedanje Bihaćke Kreativne Republike

Udruženje za promociju i razvoj kreativne industrije ”Ventilator” iz Bihaća i ove godine, po uzoru na prošlogodišnji više nego uspješan Bihać Creative Forum, organizira jednodnevnu konferenciju koja ima za cilj da menadžere kompanija i poduzetnike Unsko – sanskog kantona uvede u svijet oglašavanja i uputi ih u trendove iz kreativne industrije, te tako doprinese razvoju i unaprijeđenju malih i srednjih preduzeća i bržem ekonomskom rastu naše lokalne zajednice, kantona i države.

Ovogodišnjoj Bihaćkoj Kreativnoj Republici podršku je dala i gradska uprava Bihaća, a prema riječima Smaila Toromanovića, Savjetnika gradonačelnika Bihaća, svako okupljanje eminentnih osoba iz svijeta privrede, marketinga i javnih mnijenja , može za grad Bihać biti pozitivna priča i prilika da se sazna kako se danas u svijetu promovišu proizvodi, prirodne ljepote i sve što je vezano uz turizam i privredu općenito.

Pored stučnog i edukacijskog aspekta Bihaćka Kreativna Republika ima za cilj mapirati Grad Bihać na karti dešavanja i događaja vezanih za kreativnu industriju, te na taj način doprinijeti razvoju i unaprijeđenju turističke ponude Grada Bihaća, NP Una, Unsko – sanskog kantona, kao i Bosne i Hercegovine uopće.

Panelisti i predavači ovogodišnje Bihaćke Kreativne Republike su: Božo Skoko (MPR Zagreb), Slobodan Jovanović (Coba & associates Brand design agency), Vanja Cuculić (Studio Cuculić), Jovana Lea Simić (JDM d.o.o. – Little Blue Pot), Kristina Ercegović (Zaokret), Ilija Brajković (Akcija), te Martina Kolaček (404).

Related posts