Otac uhapšenog Nadarevića u Turskoj: Nadamo se da će Samed uskoro biti na slobodi

Bh. student Samed Nadarević boravi više od dva mjeseca u pritvoru u Silivri u Turskoj, nakon što su ga turske vlasti uhapsile poslije pokušaja vojnog udara u ovoj zemlji sredinom jula, piše NAP.

Nadarević, porijeklom iz Cazina, student je arhitekture na državnom univerzitetu u Istanbulu, i stipendista države Turske, ali je koristio stan koji je u vlasništvu organizacije Fetullaha Gullena, za kojeg turske vlasti smatraju da stoji iza pokušaja vojnog puča.

Prema informacijama sa kojim raspolaže Konzulat BiH u Turskoj, Nadarević je jedini bh. državljanin uhapšen nakon neuspjelog vojnog puča.

Mujo Nadarević, otac uhapšenog Sameda Nadarevića rekao je za NAP da je u stalnom kontaktu sa bh. konzulatom u Turskoj, ali da ni jedni ni drugi nemaju mnogo informacija o slučaju Sameda.

– Zabrinuti smo za našeg sina – kaže Nadarević za NAP.

– On je na studiju u Turskoj već četiri ili pet godina. Nikada nije imao nikakvih problema. Čak je i stipendista države Turske. Nadamo se da će se sve ovo dobro završiti i da će vlasti uvidjeti da se u slučaju Sameda desio veliki nesporazum – rekao nam je otac uhapšenog studenta.

Iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine u čijoj je nadležnosti ekstradicija naših državljana još uvijek se nisu oglasili u vezi sa ovim slučajem, piše NAP.

Related posts