Otac Sanjina Sefića: Dao bih svoj život da spasim curice

Samo da mogu na pet minuta da vratim svijet, da vratim vrijeme, da umrem odmah tog momenta, ali bih volio samo da mogu da vratim ove curice ne mogu reći koliko mi je žao, ali ono što se piše u javnosti u vezi s našom porodicom, osamdeset posto nije tačno.

Ne branim svoga sina, Bože sačuvaj, neka odgovara za ono što je uradio, ali i drugi su bježali, a nije vođena ovolika medijska hajka.

Kazao je ovo u izjavi za Avaz Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića, 25-godišnjaka koji je na raskrsnici ispred Historijskog muzeja u Sarajevu, vozeći 100 kilometara na sat i jureći kroz „crveno“, automobilom ubio dvije najbolje prijateljice, Editu Malkoč i Selmu Agić.

Sanjin Sefić nije se zaustavljao nakon udesa. Odlučio je bježati. Prvo je napustio Sarajevo, pa BiH – u Srbiju je pobjegao u opštinu Priboj, pa u Novi Pazar i na kraju je uhapšen u Novom Sadu.

„Pale su dvije mrtve dječije glave. Moje dijete ide na robiju i tri su porodice unesrećene. Ali, napisano je mnogo toga što nije istina (…) Kajem se, i sin ser moj kaje, ali…plasiraju se stvari koje nisu tačne. Sve će se pokazati. Ja ću uskoro izaći sa svojom verzijom priče“, govori otac Sanjina Sefića.

Opširnije pročitajte u današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”.

Related posts