Osmogodišnji Aldin Hadžić iz Cazina najmlađi nosilac smeđeg pojasa u BiH

Među općine u našoj zemlji koje se s pravom mogu pohvaliti da imaju veliki broj izuzetno talentiranih sportista ubraja se i Cazin.

Znanje i umijeće

Međutim, kada jedan od tih sportista ima svega 8,5 godina i 22 osvojene medalje na domaćim i međunarodnom takmičenjima, odnosno ako je već položio za smeđi pojas i kandidat je za majstorsko zvanje u karateu, onda je jasno da se radi o supertalentu.

To je Aldin Hadžić, član Karate-kluba „Krajina Šotokan Cazin“ – sekcija „Krajina“, koji je u svega tri godine treniranja karatea pokazao veliko znanje i umijeće te savladao gradivo koji mnogi uče i dvostruko više vremena.

Najmlađi je nosilac smeđeg pojasa (1.kju) u BiH, a možda i šire, na što su njegovi roditelji, ali i svi u klubu itekako ponosni. Krase ga upornost i strpljivost u radu, brzo savladavanje znanja i vještina te velika borbenost u mečevima, što su sve karakteristike velikih majstora ovog sporta.

Zavolio sport

– Kada sam imao pet godina, tata me odveo na jedan trening karatea i odmah sam zavolio taj sport. Jedva dočekam svaki trening da bih naučio nešto novo – rekao nam je Hadžić.

Veliko povjerenje

Njegov trener Sead Puškar ima veliko povjerenje u ovog dječaka i, kad je god to moguće, pruža mu šansu da brani boje kluba, za što mu Aldin zahvaljuje osvajanjem medalja. Od prošle godine je član dječije karate-reprezentacije USK, koju vodi selektor Bajro Durdžić.

Avaz.ba

Related posts