Opljačkana kladionica u Bihaću

Dana 18.10.2016 godine u 20,55 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bihać prijavljeno je krivično djelo „Razbojništvo“, a koje se dogodilo u sportskoj kladionici „PREMIER“ locirane u ulici Bihaćkih branilaca općina Bihać, tako što su u navedenu sportsku kladionicu ušla dva nepoznata maskirana lica, te uz prijetnju hladnog oružja noževa prema radnici sportske kladionice, od iste otuđili neutvrđenu količinu novca.

Na lice mjesta odmah su izišli pripadnici policije Policijske stanice Bihać, koji su zajedno sa istražiteljima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać izvršili opservaciju terena u cilju pronalasku izvršilaca krivičnog djela.

Istog dana nakon poduzetih operativno taktičkih mjerama i radnjama od strane istražitelja Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać, identifikovani su izvršioci predmetnog krivičnog djela, koji su pronađeni i lišeni slobode, a radi se o licima inicijala L. A. rođen 1997.godine iz mjesta Izačić općina Bihać, B. A. rođen. 1991 godine također iz mjesta Izačić općina Bihać i H.A. zvani „Čelzi“ rođen 1991.godine iz Bihaća.

Tom prilikom kod navedenih osumnjičenih lica pronađena su dva noža i odjevni predmeti (jakne s kapuljačom, navijački šal „BiH“ nogometne reprezentacije) koje su isti koristili prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičena lica bit će predana postupajućem tužitelju Kantonalnom tužilaštvu Bihać uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Related posts