Održana združena antiteroristička vježba policija Srbije i bh. entiteta Republika Srpska

Na graničnom prelazu kod Loznice održana je združena antiteroristička vježba policija Srbije i bh. entiteta Republika Srpska, pod nazivom „Drina 2016”, a vježbi su prisustvovali predsjednici Srbije i RS-a Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, kao i drugi zvaničnici.

Vježba je započela intoniranjem himne Srbije „Bože pravde”, a na njenom kraju obavljeno je i završno postrojavanje učesnika vježbe i borbenih vozila.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić obraćajući se prisutnima rekao je da je ova zajednička vežba još jednom potvrdila da nijedna reka, Drnia ili bilo koja druga, niti more, ne sme da bude granica za borbu protiv terorizma.

-Ovdje su pripadnici specijalnih snaga Srbije i Republike Srpske pokazali kako uspješno sarađuju, kako se potpuno razumiju, dopunjavaju, kako ne postoji zadatak koji zajednički ne možemo da riješimo – rekao je Nikolić.

On je čestitao pripadnicima policije RS-a i Srbije.

-Danas ste bili kao jedan, tako dišete, tako razmišljate, tako radite i ako bi se davala vojnička ocjena ovoj vejžbi, rekao bih ’vrlo dobro’ – poručio je Nikolić.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik na početku svog obraćanja čestitao je pripadnicima Republike Srbije i RS-a i svim ljudima uključenim u organizaciju vježbe.

-Mislim da je ovo bila jedna uspješna vježba koja je pokazala zajedništvo, usmjerenost ka cilju, sposobnost da se izbori protiv zla, koji je gotovo pokrio cio svijet- rekao je Dodik.

On je dodao da narod koji ovo gleda mora da zna da Srbija i RS imaju osposobljene strukture spremne da uzvrate bilo kakav udarac poretku.

-Naša zajednička akcija je pokazala da ne može da bude ni granica, jer ni terorizam nema granica, a posebno nam je čast i zadovoljstvo što smo danas ovdje imali priliku da posmatramo sposobnosti policije RS-a u nastojanju da očuva i odbrani teritorijalni integritet Srbije – dodao je Dodik.

U vježbi u Loznici učestvovalo je oko 200 pripadnika dvaju policija, 50 vozila, pet letelica i pet plovila, a pripadnici policija Srbije i RS-a pokazali su snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve sigurnosne izazove.

Related posts