Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

Danas je u Bosanskoj Krupi održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Svečanu zakletvu je nakon izbora Verifikacione komisije i uručenja Uvjerenja o dodjeli mandata položilo 25 novoizabranih vijećnika, prisežući tako na odgovoran rad u naredne 4 godine.

Na konstituirajućoj sjednici vijećnici su izglasali predsjedavajućeg Općinskog vijeća i njegovog zamjenika. Za predsjedavajućeg je izabran Tahir Nuhić (A-SDA), a za njegovog zamjenika Mirsad Jusić (SDA).

Osim izbora predsjedavajućeg i njegovog zamjenika izabran je i sastav za dva stalna radna tijela. Za članove Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja izabrani su Omer Mahmić, Salih Šabić, Hašim Grošić, Šemso Hadžipašić i Zaharije Mesić, dok su za članove Komisije za statutarna pitanja pitanja i propise izabrani Adis Hamzić, Izet Balkić, Sedija Fetić, Midhad Arnautović, Selma Novkinić, Nermina Avdagić i Semin Oraščanin.

Na kraju konstituirajuće sjednice svim prisutnim vijećnicima i gostima obratili su se novoizabrani predsjedavajući Tahir Nuhić i njegov zamjenik Mirsad Jusić. Zahvalili su se na ukazanom povjerenju i istakli važnost zajedničke saradnje na inicijativama i projektima čija je svrha kreiranje boljeg životnog ambijenta.

U tom kontekstu govorio je i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. Prilikom obraćanja je naglasio da je mnogo problema i da zbog prevazilaženja istih mora postojati dobra saradnja između njega i Općinskog vijeća.

„Bosanska Krupa posljednjih godina ide jednom uzlaznom putanjom. Zbog toga je vjerovatno i nosilac više priznanja od kojih bih izdvojio BFC certifikat. To uvjerenje, baš i kao sve ostale dobre prakse, trebaju nam biti baza za nadogradnju. Imamo mnogo projekata koji će biti realizirani samo ukoliko budemo radili zajednički. Ovom prilikom još jednom ističem da ću se zalagati za sve građane Bosanske Krupe bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost“, dodao je načelnik Armin Halitović.

Napominjemo da se novoizabrano Općinsko vijeće Bosanska Krupa sastoji od 8 vijećnika SDA, 5 vijećnika A-SDA, 5 vijećnika SDP, 4 vijećnika DF, 1 vijećnika SBB, 1 vijećnika NAŠE STRANKE i 1 vijećnika iz reda nacionalnih manjina.

Related posts