Održan projekat „Sedmica druženja“ u Bosanskoj Krupi

Neformalna grupa mladih iz Ljusine realizovala je projekt-radionicu „Sedmica druženja“. Projekt je održan od 21. novembra 2016 do 27. novembra 2016 u prostorijama MZ Ljusina.

Aktivnost se organizuje u okviru projekta ”PRO-Budućnost” čiji je cilj doprinijeti pomirenju, razumijevanju i poštivanju različitosti među mladima.

Tokom projekta-radionice mladi su imali priliku kroz radionice, sportske igre, društvene igre, razgovor na određenu temu, čas historije BIH, da na taj način stvore znanja i vještine koje će doprinijeti procesu pomirenja i unapređenja položaja mladih.
Cilj radionice je otvaranje vidika mladim ljudima i upoznavanje sa razlikama i sličnostima naroda sa ovih prostora. Mladi ljudi su stekli saznanja za formiranje pozitivnih i zdravih stavova prema različitim etničkim skupinama, a sve u cilju promocije i razvoja pravca pomirenja i stabilizacije odnosa između predstavnika različitih etničkih skupina na ovim prostorima.

Projekat ”Ponovo aktivni” je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Related posts