Održan 20. “Izbor sportiste 2016” u Bosanskoj Krupi: IMAN BEGIĆ najbolja u Bosanskoj Krupi u 2016. godini

Sinoć je u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi održan jubilarni, 20ti put “Izbor sportiste 2016”. Nakon himne i uvodnog obraćanja potpredsjednika Sportskog saveza Bosanska Krupa Tarika Halkića, predsjednika Kantonalnog Sportskog saveza USK-a gospodina Emira Dautovića, zamjenika predsjedavaućeg OV Bosanska Krupa gospodina Mirsada Jusića i općinskog načelnika Armina Halitovića uslijedio je program dodjele najboljih sportaša, sportskih radnika, trenera, kolektiva i firmi za sportsku 2016. godinu.

U pauzama su nasutpali članovi muzičkog ansambla Hana Bužimkić i Nadja Harbaš uz pratnju Saliha Suljanovića te plesni klub “Hypnotic” iz Bosanske Krupe.

Za titulu najboljeg sportaša dobio je Mustedenagić Mirzahil (NK Sloga) a najbolja sportašica za 2016. godinu u Bosanskoj Krupi je Ima Begić (KK Feniks).

U nastavku pogledajte koji su to nagrađeni sportaši.

Sportske nade, na osnovu rada i rezultata u 2016. godini su:

Keranović Nedim Nogometni klub „Sloga“ Bos. Otoka
Bešić Faris Nogometni klub „Sloga“ Bos. Otoka
Hodžić Mirza Nogometni klub „Sloga“ Bos. Otoka
Nuhić Muhamed Nogometna škola „Zmajevi“ Bos. Krupa
Bešić Faruk Nogometna škola „Zmajevi“ Bos. Krupa
Bajrić Ernad Nogometni klub „Željezničar 73“ Bos. Krupa
Husarević Nejla Ženski nogometni klub „Željezničar 2011“ Bos. Krupa
Jusić Anesa Odbojkaški klub „Krušnica“ Bos. Krupa
Šertović Amila Odbojkaški klub „Krušnica“ Bos. Krupa
Musić Adin Karate klub „Feniks“ Bos. Krupa
Veladžić Alen Karate klub „Feniks“ Bos. Krupa
Husarević Emana Karate klub „Feniks“ Bos. Krupa
Halilović Amra Karate klub „Feniks“ Bos. Krupa
Beširević Edin Plesni klub „Hypnotic“ Bos. Krupa
Badnjević Emela Plesni klub „Hypnotic“ Bos. Krupa
Šahinović Zinedin Košarkaški klub „Bratstvo“ Bos. Krupa
Mesić Din Košarkaški klub „Bratstvo“ Bos. Krupa
Alem Saračević Košarkaški klub „Bratstvo“ Bos. Krupa

Čestitamo sportskim nadama, mladim sportistima od kojih njihovi klubovi očekuju dobre sportske rezultate i uspjehe u budućnosti i savjetujemo ih da marljivim radom svoje talente i potvrde. Ove nagrade uručio je gospodin Bešić Admir, član Upravnog odbora Sportskog saveza općine Bosanska Krupa.

KATEGORIJA ŠKOLSKI SPORT za koju nagrade je uručio Alagić Ismet, član Upravnog odbora Sportskog saveza općine Bosanska Krupa

1. U kategoriji osnovnih škola najuspješniji učenik je Sarađan Dino, učenik Prve osnovne škole Bos. Krupa
2. U kategoriji osnovnih škola najupješnija učenica je Begić Iman, učenica Druge osnovne škole Bos. Krupa
3. Najuspješniji učenik u kategoriji srednjih škola je Bajramović Ćamil učenik MSŠ „Safet Krupić“ Bos. Krupa
4. Najuspješnija učenica u kategoriji srednjih škola je Skenderović Meliha, učenica Opće gimnazije Bos. Krupa
5. Ekipno – najuspješnija škola u kategoriji 4 osnovne škole za muške i ženske ekipe je Druga osnovna škola Bos. Krupa
6. Ekipno – najuspješnja škola u kategoriji srednjih škola je MSŠ „Safet Krupić“ Bos. Krupa
7. Pojedinačno najuspješniji pedagog osnovnih škola je profesor Pašalić Benjamin, pedagog tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi „Otoka“ Bos. Otoka
8. Pojedinačno najuspješniji pedagog srednjih škola je profesor Grošić Nermin, pedagog tjelesnog odgoja u MSŠ „Safet Krupić“ Bos. Krupa

Iskrene čestitke svim dobitnicima priznanja u kategoriji školskog sporta.

Specijalna priznanja je uručio gospodin Samir Šabić, član UO Sportskog saveza Bosanska Krupa a dobitnici su:

Alagić Ismet, dugogodišnji sportista – košarkaš, sada trener u KK „Bratstvo“ Bos. Krupa, biciklista, član Kluba ekstremnih sportova „Urban-X“ Bos. Krupa, igrač tavle i predsjednik Tavla kluba „Una“ Bos. Krupa. Dakle jedna svestrana sportska ličnost koja nesebično svoja znanja prenosi na mlađe generacije. Dugogodišnji je član Upravnog odbora Sportskog saveza općine Bos. Krupa gdje je na taj način dao veliki doprinos razvoju sporta u našoj općini.

Dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bos. Krupa za doprinos i sportske uspjehe u reprezentativnom i takmičarskom sportu u 2016. godini je:

Mahmić Nedžad, vrhunski sportista, biciklista, član kluba “Arbo DC Wien“ koji je u 2016. godini bio četverostruki državni prvak BiH u cestovnom i brdskom biciklizmu te je pobjednik XC maratona „Hercegovina“. Takođe je osvojio 3. mjesto na državnom prvenstvu Austrije i viceprvak je Maratona Kleinzell u brdskom biciklizmu. Nedžad je najbolji sportski ambasador našeg grada i BiH, koji svojim marljivim radom izrasta u profesionalnog biciklistu i sportaša. Bio je nominovan za najboljeg sportistu BiH za 2016. godinu.

Dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bos. Krupa za sportske uspjehe u nogometnom sportu i doprinos u razvoju sporta općine Bosanska Krupa u 2016. godini je:

Mujagić Sabina, nogometašica, rođena 1997. godine, članica Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ Bos. Krupa Sa svojim klubom osvojila je malonogometni turnir u Novom Gradu, a u Prvoj federalnoj ligi za žene klub je završio na 2. mjestu kojem uspjehu je i Sabina dala doprinos sa 10 postignutih pogodaka. Od strane Nogometnog saveza USK proglašena je za najbolju juniorku u 2016. godini.

Dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bosanska Krupa za doprinos u razvoju ženskog nogometnog sporta općine Bosanska Krupa za 2016. godinu je:

Kurtović Ena, članica Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ Bosanska Krupa, nogometašica pionirka, koja iako je osoba sa invaliditetom koja cijeli svoj život vodi borbu sa dijabetesom, trenira i putuje sa klubom na sva takmičenja i turnire. Redovno učestvuje na svim malonogometnim turnirima, a Memorijalni turnir „Amra Sedić“ je osvojila sa svojom ekipom gdje je dala jedan pogodak. Bravo za hrabru djevojčicu.

Dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bosanska Krupa za pomoć u radu sportskog kluba i razvoju sporta u općini Bos. Krupa je:

Šertović dr Muhidin koji je u 2016. godini svojom nesebičnom pomoći u radu Karate kluba „Feniks“ Bosanska Krupa doprinio takmičarskim uspjesima ovog kluba i njegovim sportskim aktivnostima.

Dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bosanska Krupa za razvoj sporta u općini Bosanska Krupa za 2016. godinu je:

Stefano Tallia rođ. 1971.g. sportski novinar RAI TV koji je dao svoj izuzetan doprinos u međunarodnoj afirmaciji te promovisanju sporta općine Bosanska Krupa i BiH kroz projekat „Football No Limits“ – Fudbal bez granica. Projekat je realizovan u 5 gradova: Bos. Krupa, Bos. Novi, Banja Luka, Sarajevo i Mostar uz učešće preko 700 djece i 40 volontera.

Dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bosanska Krupa za sportsko informisanje i razvoj sporta u općini Bosanska Krupa za 2016. godinu je:

Sedić Emir, novinar u Radiju Bosanska Krupa, nogometni trener i sportski radnik, koji već dugi niz godina daje svoj doprinos sportu našeg grada, kako kroz sportsko informisanje, tako i kroz svoj trenerski i pedagoški rad sa našim mladim sportistima.

Dobitnici posebnih priznanja kao sponzori u oblasti sporta općine za 2016. godinu su:

Humanitarna organizacija IPSIA
Internet portal „Krupljani.ba“
DOO „Smrča“ Bosanska Krupa

Svaka pomoć sportskim klubovima, pa i najmanja je dobrodošla, a oni su je pružili i dali svoj doprinos sportu općine Bosanska Krupa. Hvala im na tome.

Priznanja za doprinos u razvoju sporta općine kao bivši aktivni sportaši – posthumno

Fajić (Ale) Mirsad, kao dječak se uključio u Nogometni klub „Sloga“ Bos. Otoka i prošao sve selekcije, da bi pred rat bio standardni igrač kluba. Pored njega u klubu su igrala i njegova tri brata od kojih je Atko poginuo na putu slobode.

Mirso je bio oličenje tihog, hrabrog i pouzdanog sportiste. Neka mu je laka ova bosanska zemlja. Amin.

Kabiljagić Husein „Badžo“ rođen 1949. godine. Od studentskih dana bavi se karateom u kojem sportu je postao nosilac titule majstor karatea. Kao karate trener svoj prvi klub osniva u Bos. Novom, a 1974. godine i u Bos. Krupi. Osim karatea, bio je veliki zaljubljenik i u folklor kojim se takođe bavio i prenosio svoja znanja mlađim generacijama. Svoj trag ostavio je u svakom segmentu našeg grada. Boraveći u izletištu Šujnovac ne možemo, a da ne spomenemo njegove zasluge za njegovo projektovanje i izgradnju. Zbog svih tih njegovih zasluga iako nas je napustio prije dvije godine, nastavlja živjeti u našim srcima i našem gradu.

U kategoriji invalidnog sporta nagrade su uručili Đemaludin Čaušević, predsjednik Skupštine i Šahinović Ervin, član Upravnog odbora Sportskog saveza općine Bos. Krupa

Duranović Sejad, član “Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica-511” Bos. Krupa. Općinski, kantonalni i državni prvak u boćanju. Zapažene rezultate ostvario je i takmičenjem u malom nogometu, pikadu i streljaštvu. Najbolji sportista invalidnog sporta u općini Bos. Krupa za 2016. godinu
Gerdijanović Ramiz, član “SSRI-511” Bos. Krupa. Sa ekipom boćara čiji je trener osvojio sva takmičenja od općinskog do državnog, kao i Turnir u Sisku.

Najuspješniji trener invalidnog sporta u općini Bos. Krupa za 2016. godinu

Mujić Safet, predsjednik “SSRI-511” Bos. Krupa koji aktivno učestvuje u radu Saveza, te je učinio da Savez bude prepoznatljiv po svojim okupljanjima i druženjima. Takođe organizuje i učestvuje u skoro svim takmičenjima Saveza.

Najuspješniji sportski radnik invalidnog sporta u općini Bos. Krupa za 2016. godinu

Ekipa boćara „SSRI-511“ Bos. Krupa je kantonalni i državni prvak, te je prvak na takmičenju u Sisku.

Najuspješnija muška ekipa invalidnog sporta općine Bos. Krupa u 2016.

godini

KATEGORIJA STRUČNI SPORTSKI RADNICI

Nominirani treneri:

Vranić Ismet Nogometni klub „Sloga“ Bos. Otoka
Begić Mujo Karate klub „Feniks“ Bos..Krupa
Mahić Avdo Nogometna škola „Zmajevi“ Bos. Krupa
Hadžipašić Amir Nogometni klub „Željezničar 73“ Bos. Krupa
Suljić Azra Ženski nogometni klub „Željezničar 2011“ Bos. Krupa
Bešić Admir Odbojkaški klub „Krušnica“ Bos. Krupa
Kabiljagić Senad Klub borilačkih vještina „Borac“ Bos. Krupa

Najbolji i najuspješniji trener u 2016. g. je:

Begić Mujo, majstor karatea, karate trener Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa. U 2016. godini sa klubom učestvovao na 25 takmičenja- turnira gdje su njegovi karatisti osvojili 345 medalja. Zajedno sa reprezentacijama BiH bio je jedan od trenera na balkanskim prvenstvima u Beogradu i Sarajevu te svjetskom kupu u Umagu. Najznačajnije osvojene medalje su sljedeće:

3 zlatne, 2 srebrene i 2 bronzane medalje sa državnih prvenstava
1 bronzana medalja sa Balkanskog prvenstva

Nominirani sportski radnici:

Čaušević Mensud Nogometni klub „Sloga“ Bos. Otoka
Nuhić Edin Nogometna škola „Zmajevi“ Bos. Krupa
Kabiljagić Edin Nogometni klub „Željezničar 73“ Bos. Krupa
Kadić Ifeta Ženski nogometni klub „Željezničar 2011“ Bos. Krupa
Hasanagić Sanel Odbojkaški klub „Krušnica“ Bos. Krupa
Porić Melita Plesni klub „Hypnotic“ Bos. Krupa

Najbolji i najuspješniji sportski radnik u 2016. g. je:

Kabiljagić Edin, predsjednik Nogometnog kluba „Željezničar 73“ Bosanska Krupa, dugogodišnji sportski radnik i član Upravnog odbora Sportskog saveza općine Bosanska Krupa. Svojim angažmanom uveliko je doprinio razvoju i afirmaciji sporta u općini Bosanska Krupa.

KATEGORIJA EKIPNIH SPORTOVA

U ovoj kategoriji nominovani su slijedeći klubovi:

Karate klub „FENIKS“ Bosanska Krupa
Plesni klub „HYPNOTIC“ Bosanska Krupa
Nogometna škola „ZMAJEVI“ Bosanska Krupa
Ženski nogometni klub „ŽELJEZNIČAR 2011“ Bosanska Krupa
Nogometni klub „SLOGA“ Bosanska Otoka

Najbolja sportska organizacija – klub muške ekipe u 2016. godini je:

KARATE KLUB „FENIKS“ BOSANSKA KRUPA

Najbolja sportska organizacija – klub ženske ekipe u 2016. godini je:

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB „ŽELJEZNIČAR 2011“

BOSANSKA KRUPA

Najuspješnija sportska organizacija – klub u kategoriji ekipnih sportova za 2016. godinu je:

KARATE KLUB “FENIKS” BOSANSKA KRUPA

KARATE KLUB „FENIKS“ Bosanska Krupa koji je u 2016. godini učestvovao na 25 turnira, u BiH i okruženju (BiH, Austrija, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora.) Iako mali kolektiv, KK „Feniks“ je u 2016. godini osvojio preko 300 medalja. U 2016. godini imali su više predstavnika u Dječijoj reprezentaciji BiH. Od postignutih uspjeha članova kluba izdvajamo sljedeće:

Balkansko prvenstvo u Beogradu – bronzana medalja (Begić Iman)
Državno prvenstvo za kadete –dvije zlatne medalje: Begić Iman (kadet-borbe), Amar Halilović (kadet –kate)
Državno prvenstvo za djecu – 1 zlatna, 2 srebra i 2 bronze

1 mjesto- kate Senaida Veladžića, 2 mjesto-borbe Senaid Veladžić, Begić Iman,

3 mjesto- borbe Aličević Ali i Mesić Adnana

Karate klub „Feniks“ se četiri godine zaredom proglašava najboljim sportskim kolektivom u općini Bos. Krupa, a u poretku klubova članica Karate saveza USK uvijek je u samom vrhu, među prva tri najbolja kluba, dok je u ukupnom poretku klubova sa Državnog prvenstva za djecu na visokom 10 mjestu.

PIONIRI I PIONIRKE

Nagrade su uručili Mirsad Jusić zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa i Jasenko Šertović vijećnik i bivši predsjednik Sportskog saveza općine Bosanska Krupa

Nominovani su:

Pašalić Edvin, nogometaš, član Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Cinac Hamza, nogometaš, član Nogometnog kluba „Željezničar 73“ Bos. Krupa
Elezović Amir, košarkaš, član Košarkaškog kluba „Bratstvo“ Bos. Krupa
Veladžić Senaid, karatista, član Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa
Sefić Meša, ples, član Plesnog kluba „Hypnotic“ Bos. Krupa
Gverić Migena, nogometašica, članica Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ Bos. Krupa
Dervišević Amila, odbojkašica, članica Odbojkaškog kluba „Krušnica“ Bos. Krupa
Gorinjac Edvina, nogometašica, članica Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Mesić Adnana, karatista, članica Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa
Mušeljić Sara, kick bokser, članica Kluba borilačkih vještina „Borac“ Bos. Krupa
Kahrić Erna, ples, članica Plesnog kluba „Hypnotic“ Bos. Krupa

Najuspješniji sportista 2016. godine u kategoriji pioniri je

Veladžić Senaid, karatista, član Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa državni prvak BiH u kategoriji dječaci 2004 – 12 godina, nastupio za Dječiju karate reprezentaciju BiH. Od njegovih rezultata izdvajamo sljedeće:

Državno prvenstvo za djecu Čitluk – prvo mjesto u katama
Državno prvenstvo za djecu Čitluk – drugo mjesto u borbama
Otvoreno prvenstvo Ilidža open 2016 – prvo mjesto u katama
Prvenstvo regije za djecu Sanski Most – prvo mjesto u borbama
Internacionalni karate KUP „Bihać open 2016“ – prvo mjesto u katama
Prvenstvo USK Velika Kladuša 2016 – prvo mjesto u katama

Ukupno 28 osvojenih medalja u 2016 godini ( 18 zlatnih, 4 srebrene i 6 bronzanih)

Najbolja sportašica 2016. godine u kategoriji pionirki je

Mesić Adnana, karatista, članica Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa. U 2016. godini njen najbolji rezultat je osvojena bronzana medalja na državnom prvenstvu.

KADETI I KADETKINJE

Nominovani su:

Ičanović Ismar, nogometaš, član Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Dizdarević Denis, košarkaš, član Košarkaškog kluba „Bratstvo“ Bos. Krupa
Halilović Amar, karatista, član Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa
Duraković Armin, kick bokser, član Kluba borilačkih vještina „Borac“ Bos. Krupa
Alidžanović Kenan, ples, član Plesnog kluba „Hypnotic“ Bos. Krupa
Skalić Ajla, nogometašica, članica Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ Bos. Krupa
Tatarević Senija, odbojkašica, članica Odbojkaškog kluba „Krušnica“ Bos. Krupa
Gorinjac Medina, nogometašica, članica Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Halilović Ilhana, košarkašica, članica Košarkaškog kluba „Bratstvo“ Bos. Krupa
Jusić Adna, kick bokser, članica Kluba borilačkih vještina „Borac“ Bos. Krupa
Begić Iman, karatista, članica Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa
Jajčević Sajra, ples, članica Plesnog kluba „Hypnotic“ Bos. Krupa

Najuspješniji sportista 2016. godine u kategoriji kadeti je:

Halilović Amar, karatista, član Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa

Od rezultata u 2016. godini ističemo najbolje uspjehe i to:

Državno prvenstvo za kadete, juniore i U 21 Tuzla – prvo mjesto u katama
Karate WORLD GRAND PRIX Sarajevo – drugo mjesto u katama
Prvenstvo regije za djecu, kadete i juniore Sanski Most – prvo mjesto u katama
Regionalni karate KUP USK za djecu, kadete i juniore Bos. Krupa 2016 – prvo mjesto u katama

Amar se u 2016. godini takmičio kao član Reprezentacije BiH.

Najbolja sportašica 2016. godine u kategoriji kadetkinje je:

Begić Iman, karatistica, članica Karate kluba „Feniks“ Bos. Krupa

Od rezultata koje je ostvarila u 2016. godini (ukupno 6 zlatnih, 4 srebrene i 8 bronzi) ističemo najbolje i to:

Državno prvenstvo za kadete, juniore i U 21 Tuzla – prvo mjesto
Državno prvenstvo 14 godina -Čitluk – drugo mjesto
Balkansko prvenstvo u Beogradu – treće mjesto
Međunarodni GRAWE-ENERGIJA KARATE KUP Banja Luka – drugo mjesto
Karate WORLD GRAND PRIX Sarajevo – prvo mjesto
Internacionalni karate KUP „Bihać open 2016“ – prvo mjesto
Prvenstvo regije za djecu, kadete i juniore Sanski Most – prvo mjesto

Iman se u 2016. godini takmičila kao član Reprezentacije BiH.

JUNIORI-JUNIORKE

Nagrade uručio gospodin Dautović Emir, predsjednik Sportskog saveza USK

Nominovani su:

Kekić Zlatan, nogometaš, član Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Ramić Ahmed, kick bokser, član Kluba borilačkih sportova „Borac“ Bos. Krupa
Hafizović Haris, član Plesnog kluba „Hypnotic“ Bos. Krupa
Patković Muris, kajakaš, član Kanu kluba „Kormoran“ Bos. Krupa
Halilović Edina, nogometašica, članica Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Kadić Samra, odbojkašica, članica Odbojkaškog kluba „Krušnica“ Bos. Krupa
Mušeljić Sajra, kick bokser, članica Kluba borilačkih vještina „Borac“ Bos. Krupa
Porić Hanna, ples, članica Plesnog kluba „Hypnotic“ Bos. Krupa

Najbolji sportaš općine 2016. godine – junior

Patković Muris, kajakaš, član Kanu kluba „Kormoran“ Bos. Krupa. U 2016. godini je ostvario sljedeće rezultate:

Otvoreno državno prvenstvo BiH – 4. mjesto
Euro KUP Banja Luka – 4. mjesto
Međunarodno takmičenje u Varaždinu – 1. mjesto
Utrka „Zeleni otoci“ u Bos Krupi – 1. mjesto
Memorijalna utrka kajaka u Bihaću – 3. mjesto
Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske i Grada Zagreba u spustu – 2 mjesto
Državno takmičenje u Sloveniji – downwind – 10 mjesto

Najbolja sportašica općine 2016. godine – juniorka

Halilović Edina, nogometašica, članica i kapiten ženske nogometne ekipe Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka koja se takmiči u Kantonalnoj ligi USK. Edina već drugu sezonu veoma uspješno nastupa za žensku selekciju.

SENIORI-SENIORKE

Nagrade uručio gospodin Halkić Tarik, potpredsjednik Sportskog saveza općine Bosanska Krupa

Nominovani su:

Mustedanagić Mirzahil, nogometaš, član Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka
Adilović Šefik, nogometaš, član Nogometnog kluba „Željezničar 73“ Bos. Krupa
Bešić Adis, kick bokser, član Kluba borilačkih vještina „Borac“ Bos. Krupa
Goretić Samira, nogometašica, članica Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ Bos. Krupa
Bajrić Merjema, nogometašica, članica Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Krupa
Kadić Amina, odbojkašica, članica Odbojkaškog kluba „Krušnica“ Bos. Krupa

Najbolji sportaš općine 2016. godine – senior

Mustedanagić Mirzahil, nogometaš, član Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka koji se takmiči u Drugoj nogometnoj ligi F BiH – grupa Zapad. Prošao je sve selekcije, a sada nastupa za seniorsku ekipu.

Najbolja sportašica općine 2016. godine – seniorka

Bajrić Merjema, nogometašica, članica ženske nogometne ekipe Nogometnog kluba „Sloga“ Bos. Otoka koja je u 2016. godini nastupala kao član ženske U17 Reprezentacije BiH. Proglašena za najbolju nogometašicu USK za 2016. godinu od strane Nogometnog saveza USK.

Najbolji sportista 2016. godine u općini Bos. Krupa je I M A N B E G I Ć

Najbolju sportašicu općine u 2016. godini pozivamo da nam se obrati u svoje ime i u ime svih sportista koji su večeras spomenuti i nagrađeni.

Iman Begić, sportašica 2016. godine

Još jednom upućujemo iskrene čestitke svima, od srca. I sportistima i onima koji vam pomažu da trenirate i takmičite se, kao i onima koji vas promovišu na pravi način.

Organizatori su se zahvalimo našim učesnicima u programu, Plesnom klubu “Hypnotic” i Dječijem ansamblu Centra za kulturu, te da vas pozovemo i na naredni izbor sportiste koji će se održati za godinu dana.

Related posts