Odbojkaški klub Bužim proslavio 10 godina postojanja

Sjećate li se Hari Mati Harija i njegove pjesme Lejla? 2006 godine upravo Hari Mata Hari je predstavljao BiH na Eurosongu sa ovom fantastičnom pjesmom, bas te 2006. Godine 17.12. osnovan je Odbojkaški klub BUŽIM.

Neki od najvećih uspjeha OK BUŽIMA su:

– Osvajanje 3. Mjesta na kupu FBiH za kadete 2009 i 2010 godina
– Plasman u play of za prvaka 1 lige FBiH u sezoni 2012/2013
– Osvajanje lige USK-a za sezonu 2014/2015
– Od 2010-2015 godine OK Buzim je najbolja ekipa u loptačkim sportovima u općini Bužim
– U mlađim kategorijama pioniri-kadeti-juniori smo osvojili 11 naslova pobjednika kupa USK
– Kao jedan od najveći uspjeh našeg kluba treba izdvojiti nastupe naših igrača za reprezentaciju BiH,

Nedim Cinac je nastupao za kadetsku reprezentaciju BiH, a Amin Ćatić nastupa za pionirsku reprezentaciju BiH.

Članovi kluba su na dostojan način obilježili 10 godina postojanja OK Bužima, u petak su organizirali rođendanski parti na kojem je prisutne goste zabavljala estradna zvijezda Emina Tufo. „Parti je bio otvorenog tipa, i ovo je bio način kako smo željeli da se zahvalimo svima onima koji su podržavali naš rad u proteklih 10 godina“, kazao je predsjednik OK BUŽIM Aladin Ičanović.

Rođendansko slavlje je nastavljeno u subotu, članovi OK Bužima sa drugim sportistima i građanima su organizirali defile kroz Bužim, a nakon defilea je održana revijalna utakmica između prve ekipe kluba i veterana kluba, veterani su pobijedili 6:4, a igralo se 10 setova do 10 poena, sve u znaku 10 godina postojanja kluba.

Isti dan u večernjim satima održan je svečani prijem, na kojem su dodijeljene zahvalnice i priznanja osnivačima OK Bužim-a i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli afirmaciji odbojke. Posebno priznanje dodijeljeno je prvom treneru OK Bužima, Edinu Mulaliću. Cijenjenom skupu pored predjsdnika OK Bužima obratili su se predsjednik sportskog saveza USK Emir Dautović, predsjednik sportskog saveza općine Bužim Admir Sijamhodžić te načelnik općine Bužim Zikrija Duraković.

Uprava odbojkaškog kluba Bužim se zahvaljuje svima onima koji su u proteklih 10 godina bili uz njih, te svima onima koji su učestvovali u proslavi prvih 10 godina OK Bužima.

Related posts