ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA USK: Aladin Ičanović imenovan za selektora

Sportski savez Unsko-sanskog kantona imenovao je Bužimljanina Aladina Ičanovića, profesora tjelesnog odgoja, za seletora muške odbojkaške reprezentacije USK-a koja će predstavljati našu državu na Međunarodnom takmičenju “Igre prijateljstva” koje se ove godine održavaju u Klagenfurtu Austrija.

Razlog i povod ovog imenovanja su ostvareni rezultati koje je Ičanović ostvario prošle sezone sa odbojkaškim klubovima iz Bužima, te odbojkaškim sekcijama koje vodi u OŠ “Bužim”.

Na prvo okupljanje koje će se održati 10. septembra u Bihaću, selektor Ičanović pozvao je pet igrača iz OK “Bužim”, a to su Amin Ćatić, Emin Aličić, Izudin Odobašić, Mujo Durić i Ibrahim Čaušević dok će ostatak reprezentacije činiti igrači Bosanskog Petrovca, Bihaća i Ključa.

Nakon okupljanja planira se odigrati kontrolni meč sa nekom od ekipa iz kantona gdje će selektor Aladin Ičanović sa svojim pomoćnikom Arminom Mahmutspahićem napraviti konačan spisak igrača koji putuju u Austriju.

Igre prijateljstva se svake godine održavaju između Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i ovogodišnjeg domaćina Austrije. Unsko-sanski kanton ima čast da predstavlja našu državu od 23 do 25.09.2016. godine u Klagenfurt.

Radi se o međunarodnoj sportskoj manifestaciji mladih u sportskim disciplinama: mali nogomet, rukomet (M+Ž), košarka (M+Ž), šah i stolni tenis. Na igrama u prosjeku učestvuje oko 300 mladih sportista uzrasta do 16. godina starosti, te 50 trenera- voditelja selekcija.

Related posts