Od sjaja do bankrota: Može li se bihaćko Jedinstvo vratiti na puteve stare slave (VIDEO)

Osamnaest godina nakon slavnog nastupa NK Jedinstvo u Intertoto kupu podno Borića nema ni Evrope, ni publike, ni infrastrukture, ni para, pa čak ni Premijer lige BiH.

NK Jedinstvo se trenutno takmiči u 1. ligi FBiH, a do ovog stanja doveli su problemi koji su se godinama nagomilavali. U najmanju ruku nesavjesno upravljanje klubom dovelo je do ogromnih dugova i blokade računa, koja je prijetila i gašenju kluba iz grada na Uni.

Međutim, dolaskom nove Uprave na čelo kluba stvari počele bolje funkcionisati, što osim deblokade računa i transparentnosti u rada potvrđuju i najave novih infrastrukturnih projekata. Za naredni period spominje se nabavka semafora i sanacija pomoćnog terena, a plaćeni su i mnogi dugovi.

Ono što najviše raduje sve zaljubljenike u nogomet i NK Jedinstvo jeste to što su priliku da obuku najdraži dres konačno dobili domaći igrači, koji napokon imaju prioritet u odnosu na igrače sumnjivih kvaliteta koji su dovođeni u bihaćki nogometni klub.

U posljednje vrijeme u medijima su se pojavile i najave o preuzimanju kluba od investitora iz arapskih zemalja. Vrijeme će pokazati šta će od ove priče biti, međutim sa ili bez stranog investitora Pod borićima su čini se konačno počeli puhati neki novi vjetrovi. – piše abc.

Related posts