Objavljen propagandni spot “Srpska te treba”: Motivisanje građana RS-a da izađu na referendum

Na programu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) posljednjih dana emituje se propagandni video čiji je cilj motivisati građane manjeg bh. entiteta da izađu na referendum 25. septembra.

U propagandnoj kampanji kreatori poruka koristili su se emocionalnim apelima prikazujući mladića Stefana koji je, kako navode, rođen “na dan kada se vodila bitka za život”.

U nastavku spota ističe se da mladić nije zapamtio svog oca, ali da zna šta mu je ostavio: ognjište, krsnu slavu i otadžbinu.

Spot obiluje fotografijama zabilježenim širom entiteta Republika Srpska sa posebnom muzičkom podlogom, a završava sa rečenicom: “Nije na prodaju”.

“25. septembra možeš da odbraniš njen rođendan, možeš da sačuvaš njeno ime, možeš da sačuvaš njenu samostalnost, možeš da je učiniš snažnijom i ponosnom. Srpska te treba”, kaže se propagandnom spotu.

Video završava sa uputstvom Komisije za sprovođenje referenduma RS-a koja je osigurala mogućnost informisanja o tačnom glasačkom mjestu putem besplatne SMS poruke.

Inače, propaganda se u politici koristi kao planski usmjerena komunikacijska aktivnost s ciljem utjecaja na modeliranje mišljenja, stavova i ponašanja prema interesu i zamislima onog ko propagandu organizuje i realizuje shodno unaprijed određenom cilju.

klix.ba

Related posts