OBAVIJEST: Pozivaju se vozači na NIKAD veći OPREZ na magistralnom putu Bihać – Bos. Krupa

Nakon što nas vlast u Unsko-sanskom kantonu na čelu sa premijerom Rošićem nastoji uvjeriti u to da se trebamo radovati “brzom” vozu na relaciji Sarajevo – Bihać u 2018. godini, dočekali smo i taj dana kada ćemo shvatiti da “brzi” voz i nije tako brz.

Međutim, to nije sve što prati dešavanja oko “brzog” voza, svjedoci smo i prema medijskim natipisima straha među stanovnicima Bihaća kako će na ovaj način biti omogućen još veći priliv migranata u Unsko-sanski kanton, a na čemu također treba čestitati premijeru Rošiću i Vladi USK.

Potvrdu da Bišćani i Bišćanke strahuju sa razlogom dobili smo i danas kada smo vidjeli nemile scene na željezničkoj stanici u Sarajevu.

Vezana vijest: Pogledajte tuču migranta kod Željezničke stanice u Sarajevu, a koji narednih dana vozom dolaze u Bihać (VIDEO)

Međutim, ono na što želimo skrenuti pozornost je činjenica da na magistralnom pravcu Bihać – Bos. Krupa postoji čak šest pružnih prelaza i da niti jedan nije osposobljen sa potrebnim signalizacijama i rampama, kako bi se dodatno osigurao saobraćaj na tzv. “cesti smrti”. Podsjećamo da je bezbroj priloga objavljeno o opasnostima koje vrebaju na ovom putnom pravcu, a koji slovi za jedan od najopasnjih i najmanje bezbijednih u BiH. Dodatno narušavanje bezbijednosti i dodatnu opasnost imamo noćas od ponoći! Vozače pozivamo na nikad veći oprez.

Related posts