Nude posao svakom ko želi doći na ovo ostrvo

Prodavnica mješovitom robom na jednom malom kanadskom ostrvu zatrpana je molbama za posao, pošto su vlasnici budućim radnicima ponudili posao i komad zemlje.

“Farmer’s Daughter Country Market” u malom gradu Whycocomaghu na ostrvu Cape Breton, već neko vrijeme muku muči s nedostatkom radnika – i to ne zato što su loši poslodavci za koje niko ne želi da radi, nego zašto što na ostrvu više nema kvalifikovanih nezaposlenih koje bi mogli da zaposle na poslovima koji se nude.

U oglasu objavljenom na Facebooku iz “Farmer’s Daughter Country Marketa” su istakli da “ne mogu da ponude gomilu para”, ali zato imaju “mnogo zemlje” na raspolaganju.

“Mi smo ugledna prodavnica smještena u srcu Cape Bretona, bogatog poslovima, zemljom i potencijalom, ali siromašna ljudstvom. Jesi li u potrazi za jednostavnijim životom, bližim prirodi, u okruženju koje još vjeruje u zajedničke ručkove i svirke jednom nedjeljno?

Ne možemo ti ponuditi gomilu para, ali možemo sjajan život. Tražimo ljude koji su ekološki osviješćeni, žele da budu dio zajednice i spremni su da gledaju na naš posao ne kao radnici, nego kao kolege s kojima zajedno stvaramo nešto na šta smo ponosni.

Ako se ponosiš time što si prijateljski tip, spreman da pomogneš, pozitivnog pogleda na svijet i s vještinama u industriji hrane ili uslužnim djelatnostima, ti si onaj kojeg tražimo”, piše u oglasu na koji je već stiglo 3.500 prijava.

Related posts