Novoizabrani načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković preuzeo dužnost

Nakon što je jučer u Sarajevu Centralna izborna komisija u sali Parlamenta BiH uručila certifikate općinskim načelnicima i gradonačelnicima, te općinskim vijećnicima za mandatni period 2016 – 2020 danas je svoj mandat otpočeo i općinski načelnik Zikrija Duraković.

Svoj prvi radni dan kao novoizabrani načelnik općine Bužim Zikrija Duraković provodi radno, kako kaže uglavnom u sagledavanju činjeničnog stanja u Općinskom organu uprave, održavši sastanke sa šefovima službi po svim segmentima djelovanja i poslovanja.

Kako kaže svjestan je da je pred njim na čelu općine Bužim težak posao ali vjeruje da će stanje u općini Bužim podići na viši nivo i poboljšati cjelokupnu situaciju. U svojoj izjavi kratko se osvrnuo i na jučerašnji događaj kada nije htio ući zajedno sa kolegama načelnicima i gradonačelnicima u salu Parlamenta gdje se nalazio osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

“Počeli smo raditi pred nama je težak posao ali ne sumnjam da ćemo ako Bog da svi zajedno uspjeti u namjerama da poboljšamo stanje. Svjestan sam ko mi je dao povjerenje, sve ono što se dešavalo u prošlosti se ne može zaboraviti. Po saznanju da će dotični prisustvovati dodjeli certifikata moje kolege gradonačelnici i načelnici su se povukli iz sale i sačekali dok nije napustio zgradu da bi nakon toga kao posljednji preuzeli certifikate” kazao je načelnik Zikrija Duraković.

Related posts