Novi uspjesi karate reprezentacije Unsko-sanskog kantona

Karate selekcija našeg kantona, kao prva kantonalana / regionalna reprezentacija, formirana prije nepune dvije godine, postala je sinonim organizacije, rada i sportskih uspijeha, te sigurno jedan od brendova sa prostora između Une i Sane, oličenih u likovima i rezultatima najmlađih karatista.

Shodno Kalendaru aktivnosti naši najbolji i najmlađi takmičari su učestvovali na prestiđnom međunarodnom Karate turniru, održanom u Križu / Hrvatska u Nedjelju 23.10.2016.

Na turniru je učestvovalo oko 600 takmičara, 55 klubova iz 5 država naše regije.

Boje našeg kantona branili su takmičari Karate kluba „ Jion „ Bihać, Karate kluba „ Feniks „ Bosanska Krupa te Karate kluba „ Sensei „ Bihać, koji su imali više nego zapažen uspijeh.

U veoma jakoj konkurenciji osvojeno je: 3 zlatne, 4 srebrene i 6 bronzanih medalja, što je našu selekciju smijestilo na ukupno 6 mjesto od 55 učesnika / klubova.

Ostvareni dosadašnji rezultati, epitet najbolje regionalne selekcije su sigurno podstrek ali i obaveza da se postignuti rezultati nadmaše i da se granice pomjere već na narednim ispitima za naše najmlađe šampione.

Prilike za to pružiće im se u novembru mjesecu na turnirima u Sloveniji / Olimpija Open i jednom od najvećih turnira u regiji Tatami Cup u Budimpešti.

Na osnovu dosadašnjih rezultata, koji su posljedica dobre organizacije, stručnog rada, talenta i želje naših takmičara, možemo biti sigurni u uspijeh.

Related posts