Novi slučaj neovlaštene proizvodnje opojnih droga u Bihaću

Jučer su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK a na osnovu pribavljene naredbe sudije za prethodni postupak i odobrenja tužioca Kantonalnog tužilaštva, izvršen je pretres kuće, pratećih i pokretnih objekata koje koriste pedesetpetogodišnjak iz Bihaća i njegova pedesetpetogodišnja supruga.

Tom prilikom je kod njih pronađeno 11 stabljika zeljaste biljke koja svojim izgledom asociraju na biljnu vrstu Cannabis sativa, 16 sjemenki koje svojim asociraju na sjemenke Cannabis sative, dvije drobilice duhana, neutvrđena količina dijelova biljke koja asocira na biljku Cannabis sativa, te jedna ručno savijena cigareta neutvrđenog sadržaja.

Navedeni predmeti i biljna materija su izuzeti o pedesetpetogodišnjakinje, a osobe su zadržane u prostorijama policijske stanice radi provođenja kriminalističke obrade.

Nakon upoznavanja sa činjenicama, tužilac se očitovao da se u navedenom slučaju stiču obilježja krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te naredio provođenje istrage.

rtvusk

Related posts