Novi projekat mladića iz Gračanice: Na telefonu provjerite redovne autobuske linije

iTravel je potpuno besplatan i bez reklama. Sadrži više od 50 prijevoznika koji saobraćaju u FBiH, te više od 600 redovnih linija

Mladi ljudi često pokazuju da mogu uveliko doprinijeti društvu ukoliko im se pruže makar minimalni uvjeti. Da je tako pokazuje i primjer četverice mladića iz Donje Orahovice, općina Gračanica. Amir Avdić (25), Emrah Softić (24), Mirsad Hodžić (21) i Haris Hasić (22) uspješno su priveli kraju aplikaciju iTravel.

Praktično i jednostavno

iTravel je aplikacija koja služi za informiranje o vremenu polaska i dolaska autobusa na određenu lokaciju. Sve što treba da uradite jeste da skinete aplikaciju sa Google Playa pod imenom “iTravel BiH”, nakon toga ukucate vašu početnu i krajnju lokaciju. Aplikacija je potpuno besplatna i bez reklama. Aplikacija sadrži više od 50 prijevoznika koji saobraćaju u FBiH, te više od 600 redovnih linija.

– Svakodnevna komunikacija s našom generacijom studenata i đaka omogućila nam je da shvatimo da putnici nisu adekvatno informirani o redovima vožnje i u želji da pomognemo i njima, a i sebi, formirala se ta ideja o aplikaciji – kaže za Faktor Amir Avdić, jedan od vlasnika aplikacije.

Sve što korisnici aplikacije iTravel trebaju uraditi jeste da ukucaju početnu i krajnju lokaciju za koju dobijaju željene informacije poput vremena polaska, vrijeme dolaska, naziv prijevoznika, i na taj način potpuno besplatno imaju pri ruci redove vožnje.

– S obzirom da živimo u dobu u kojem tehnologija preovladava omogućili smo praktičnost, jednostavnost i brzinu informiranja svojim korisnicima. “iTravel BiH” je toliko praktičan i jednostavan da je sve veći broj osoba iznad četrdeset godina koji koriste našu aplikaciju te u svakodnevnom razgovoru s njima kažu da im je ova aplikacija dosta olakšala putovanje između lokalnih, a i gradskih mjesta – ističe Avdić.

Pozivi za saradnju

Ovo nije prva aplikacija koju su ovi vrijedni momci uradili. Prva aplikacija koju su kreirali jeste iRadar BiH koja sadrži interaktivnu mapu sa prikazima aktuelnih radara u BiH.

– Također, željeli smo da promijenimo stanje u obrazovanju te kreirali softwer, aplikaciju i server pod imenom e-dnevnik gdje bi roditelji imali bolju komunikaciju s roditeljima i na mobilnom uređaju bi mogli kontrolirati svoje đake da li imaju zadaće, prikaz svih ocjena, komentare nastavnika, izostanke – priča Avdić.

Kažu da vrijedno rade na novim projektima, a neki su već završeni. Pred ovim momcima je sjajna budućnost, a da u to nema sumnje pokazuju i mnoge firme koje ih kontaktiraju s ciljem razvijanja softvera i mobilnih aplikacija.

(A. Dedić/Faktor.ba)

Related posts