Novi nastavak Star Warsa je još daleko, a evo osam stvari koje se o njemu već znaju

Srećom, dosad se na tu temu pojavilo niz novosti. Dobro, među tim vijestima ima i nekoliko, zasad, nepotvrđenih glasina, ali sve te vijesti na kraju pružaju uvid u moguću sliku novog nastavka franšize – a što ćemo na kraju u filmu gledati, ionako znaju samo scenaristi.

Bilo kako bilo, u nastavku smo pripremili listu svega onoga o čemu se dosad pričalo o osmoj epizodi Star Warsa, koja u kina dolazi 15. decembra 2017. godine, piše Telegram.

1. Film će režirati Rian Johnson

Pripremite se na to da ćete o Rianu Johnsonu iduće godine slušati mnogo. On je, naime, redatelj novog nastavka Star Warsa iako je dosad napravio svega tri dugometražna filma: Looper, The Brothers Bloom i Brick.
A možda ga znate i kao redatelja nekoliko prilično važnih epizoda serije Breaking Bad kao što su Fly i Ozymandias, epizoda koju, kako Business Insider piše, mnogi smatraju najbolju u cijelom serijalu.

2. Film će početi ondje gdje je prošli stao

Johnson i njegova ekipa odveli su, prije početka snimanja osmog nastavka Star Warsa, Marka Hamilla i Daisy Ridley na otok gdje je snimljena posljednja scena Forcea kako bi snimili dodatni materijal koji će, kako Johnson tvrdi, biti uvod u njegov nastavak popularne sage.

3. Radnja će pratiti nove likove

Mnogi obožavatelji originalne Lucasove trilogije bili su oduševljeni kad su vidjeli da sedma epizoda vrvi referencama na ta tri kultna filma, no čini se kako će se u osmici sve to promijeniti, na veliku žalost mnogih.

“U drugom filmu fokusirat ćemo se na likove, upoznati ih i pred njih postaviti nove izazove”, rekao je jednom Johnson. Leia, Luke, Han, Chewbacca, C-3PO i R2-D2 će se, doduše, vratiti, ali izgleda da će njihova minutaža biti prilično kratka.

4. Ekipi se priključuju nova zvučna imena

Nažalost, zasad ne postoje nikakve informacije o tome kakve će likove Benicio Del Toro, Laura Dern i Kelly Marie Tran igrati, no barem znamo da ćemo ih gledati u osmoj epizodi.

5. Priča se o sprovodu Hana Sola

Ako vas je potresla smrt ovog lika, onda ćete se možda barem malo razveseliti kad čujete da bi novi nastavak mogao prikazati scenu Hanovog sprovoda – barem ako je za vjerovati Carrie Fisher koja je nedavno spomenula tu mogućnost.

6. Naslušat ćemo se Lukea Skywalkera

Mark Hamill otkrio je pak kako će Luke u novom nastavku imati mnogo više replika nego u prošlom. “Jučer sam snimao dodatne dijaloge za osmu epizodu”, rekao je.
“Rian Johnson je sjajan. Zbog njegovih dijaloga zaboravit ćete da je postojala rečenica May the Force be with you”, dodao je.

7. Po tonu će podsjećati na Empire Strikes Back

Adam Driver otkrio je nedavno jednu priličnu sjajnu vijest; kazao je, naime, kako će ton novog nastavka Star Warsa podsjećati na onaj iz, po mnogima, najboljeg nastavka cijelog serijala – Empire Strikes Back.

8. Bit će više falshbackova

A šuška se i kako bismo u novom nastavku mogli gledati više flashbackova. Priča se, naime, kako je Johnson angažirao gomilu djece koja bi trebala igrati mlade Padawane što bi, pak, moglo upućivati na to da je snimio scenu u kojoj Luke podučava djecu.

source.ba

Related posts