Premijer FBiH Fadil Novalić na današnjem  zasjedanju Doma naroda Federalnog parlamenta  prilikom rasprave o  Rebalansu budžeta FBIH  za 2017.godinu  “opalio” je pedagošku šamarčinu  svom stranačkom kolegu Huseinu Rošiću, premijeru  Unsko-sanskog kantona (USK),izjavom kako Krajišnicima nije lako pomoći jer oni vraćaju novac  koji im se daje.

-Unsko-sanskom kantonu dodijeljeno je 6,5 miliona KM za podršku zapošljavanju. Samo 2,5 miliona su potrošena, a četiri miliona su vraćena i nakon toga prislijeđena drugom kantonu, gdje su utrošena za malo više od dvije minute. Moramo biti realni i govoriti brojevima, percepcija je jedno a činjenice drugo. Ne bih želio da se stvara dojam da je neko protiv USK, ali vidite da im nije lako ni pomoći jer oni vraćaju novac koji im se daje – rekao je Novalić.

-Kaže premijer Novalic Fadil da nam je Vlada USK nesposobna i da ne zna potrošiti pare. Vlada USK nije kandidirala niti jedan kapitalni projekat za USK, kaže premijer Novalic!-objavio je na svom FB profilu Admir Hadžipašić (A-sda) , zastupnik  u Domu naroda FBiH koji je prisustvovao sjednici.

U odbranu premijera Rošića javio se  Mehmed Mahmić, SDA-ov zastupnik u Domu naroda FBiH.

-Ja bio , nisam čuo da je to Fadil rekao -napisao je Mahmić .

-Rekao, rekao  100 posto, sutra će biti video, pa pogledaj-preporučio je Mahmiću Željko Mirković , zastupnik SDP-a u ovom domu.