Nova oružana pljačka u Mostaru: Upali u skladište brze pošte i ukrali koverte

U razbojništvu učestvovala trojica pljačkaša, koji su bili naoružani automatskom puškom i pištoljem. Pljačkaši bili u Audiju A6, na kojem su bile ukradene registarske tablice. Šta je tačno bilo u kovertama bit će poznato nakon inventure.

Naoružani i maskirani pljačkaši jučer ujutro su upali u skladište brze pošte na Bišća polju kod Mostara odakle su ukrali veću količinu pošiljki među kojima su uglavnom bile koverte. Međutim, šta se tačno nalazilo u tim kovertama za sada nije poznato.

Kako je za Fatkor pojasnila Sabina Beganović, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva HNK, tačna materijalna šteta utvrdit će se nakon inventure.

Kako saznajemo, trojica pljačkaša su se u Bišća polje dovezli u Audiju A6, na kojem su bile ranije ukradene registarske tablice. Vozač je ostao u automobilu, dok su druga dvojica provalili u prostorije zaključanog skladišta, gdje su se nalazila dvojica radnika koji su razvrstavali posljednju pošiljku zaprimljenu oko tri sata ujutro.

Naoružani automatskom puškom i pištoljem zaprijetili su radnicima da miruju, te da im predaju pošiljku. Pokupivši svoj plijen pobjegli su iz skladišta, sjeli u audi i odvezli se u pravcu juga.

Policijska ekipa je tokom uviđaja iz skladišta izuzela i snimku videonadzora, koja će biti pregledana i koja bi mogla pomoći inspektorima u identifikaciji osumnjičenih. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su pljačkaši na glavi imali fantomke, a također su zaštitili ruke i noge, kako ne bi ostavili nikakve tragove.

Upravo zbog te zaštitne opreme, istražitelji sumnjaju da bi se moglo raditi o razbojnicima koji su prije nekoliko dana opljačkali benzinsku pumpu OIL u mostarskom naselju Ortiješ.

Međutim, da li su te pretpostavke tačne pokazat će istraga.

(Z. Đ./Faktor.ba)

Related posts