Nije šala: Šojić će se kandidirati za predsjednika Srbije?

U utrci za predsjednika Srbije mogao bi se naći i nesvakidašnji kandidat koji bi tamošnjim političarima mogao pomrsiti račune. Kurir saznaje da je u pitanju proslavljeni glumac Milan Lane Gutović, ali poznatiji kao Srećko Šojić, zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, koji obraz prodaje za “kafućino” i “prasiće”!

Kako za Kurir tvrdi izvor blizak Gutoviću, na tu ideju došli su njegovi prijatelji s kojima ide u ribičiju, vođeni uspjehom koji je napravio Ljubiša Preletačević Beli. On je s izmišljenom strankom “Sarmu probo nisi” na lokalnim izborima u Mladenovcu osvojio 13 mandata!

Tako bi Šojić, predsjednik Stranke zdravog razuma i provincijalac koji se mutnim poslovima domogao novca i važnih poslova, mogao stati rame uz rame sa srpskim političarima.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi političar koji se ne odriče južnjačkog naglaska i mekih ‘č’ i ‘ć’ možda pobrao čak više glasova od trenutnog predsjednika Tomislava Nikolića.

– Imali smo igru sa Šećerovskim, neko je htio izvrnuti ruglu politiku preko njega. Mada, za razliku od Šećerovskog, Gutović je inteligentan i duhovit čovjek i s njim ne bi bio slučaj kao sa Šećerovskim. Mogao bi dobiti solidan broj glasova, jer bi se rugao politici. Ljudi bi iz inata glasali za njega, nije isključeno i da bi prošao bolje od Nikolića – prognozira Anđelković.

Related posts