Nezapamćen slučaj u BiH: Ostavili bolesnog sina na ulici i otišli na more

Trebinjska policija proteklog vikenda pronašla je 30-godišnjeg ruskog državljanina kod kojeg je primijećena nesposobnost komunikacije i nesnalaženja, zbog čega je smješten u Opštu bolnicu u Trebinju, a pretpostavlja se da su ga u takvom stanju bez ičije kontrole ostavili njegovi roditelji.

Građani Trebinja u subotu su prijavili policiji da se u jednom trebinjskom naselju nalazi nepoznata osoba koja ulazi i izlazi iz zgrada, a prilikom njegove identifikacije otkriveno je da se radi o državljaninu Rusije, da ima zdravstvenih problema i nije sposoban komunicirati, pa je zbog sumnji da boluje od autizma smješten u bolnicu.

Kako nezvanično saznajemo, državljanin Rusije kod sebe je imao ruksak, pasoš i nešto novca, a naknadno je utvrđeno da je u BiH ušao 26. juna, zajedno s ocem i majkom, koji su ga, kako se pretpostavlja, ostavili u Trebinju, pišu Novosti.rs.

Njih troje su iz pravca Crne Gore zajedno ušli u BiH u večernjim satima, a svega 40 minuta kasnije na graničnom prijelazu Zupci, na putu Trebinje – Herceg-Novi, evidentirano je da su BiH napustili samo otac i majka.

Mladić nije bio u stanju objasniti odakle je došao, gdje živi, gdje je smješten u Crnoj Gori, pa je u potragu za roditeljima, osim PU Uprave Trebinje i Službe za poslove sa strancima BiH, uključena i crnogorska policija.

Upravo crnogorski policajci locirali su roditelje u ponedjeljak, 2. jula, u Tivtu, odakle se otac samo javio da će u toku dana doći po mladića i nije objašnjavao zbog čega i kako mu se sin našao sam u takvom zdravstvenom stanju u Trebinju.

Related posts