Nezapamćen horor u Gradačcu: Zapalili prijatelja i ostavili ga u vikendici

Ramiz Jahić iz Jelovče Sela zadobio je u ponedjeljak uveče teške opekotine zbog kojih se nalazi na liječenju u UKC-u Tuzla.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ramiz se kada je zadobio povrede, nalazio u društvu nekoliko osoba, a o događajima koji su prethodili njegovom povređivanju policija je otvorila istragu.

Kako je za Radio Gradačac potvrđeno u PU, službenici Odjela krim policije vode istragu o slučaju, a uzimanje izjava od povrijeđenog i ostalih učesnika ovog događaja, te dalje istražne radnje trebaju razjasniti sve detalje.

U međuvremenu, putem društvenih mreža pokrenuta je humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za liječenje Ramiza Jahića. Radi se o osobi u stanju socijalne potrebe, bez redovnih prihoda.

Akciju je pokrenuo Amar Malohodžić koji poziva humane ljude da mu se pridruže. Dobrodošla je pomoć u odjeći, lijekovima, novcu, namještaju i sl. Za sada akcija nailazi na dobar odziv, a Jahića je u bolnici u Tuzli posjetio i ministar MUP-a TK Husein Topčagić.

U jednom od postova, u kojima je pozvao da se pomogne Jahiću, Malohodžić je napisao:

-Ovako se desi kada drugovi, imućniji, se iživljavaju nad prijateljem koji je jetim, koji živi sam, odan alkoholu, ali tako mu Bog pamet dao. Pijan, zapaljen, ostavljen na vikendici, pa dovučen kući i ubačen u sobu! Sa velikim opekotinama i bolovima sam u sobi. Od straha nije želio da priča, niti odaje ljude sa kojima je sjedio, ali narod sve vidio s kim je otišao. Neka je sram i stid aktere ovog nedjela, ovakve stvari mogu samo da urade zvijeri a te zvijeri žive među nama! Da li oni bili krivi ili ne, zašto su ga u ovakvom stanju ostavili!

Related posts