Neymar o valjanju po terenu: Nećete to nikad shvatiti, ako niste nikad doživjeli

Neymar i Brazil bili su jedno od najvećih razočarenja nedavno završenog Svjetskog prvenstva, a od napadača PSG-a očekivalo se da će svoju rerpezentaciju odvesti barem do finala u Rusiji.

Međutim, Neymar je prema analizi stručnjaka čak 14 minuta ukupno proveo valjajući se po travi na Svjetskom prvenstvu pa su njegove teatralne predstave nakon prekršaja postale hit na internetu, gdje su ga navijači ismijali.

I sam Brazilac se nakon svega javio i pokušao objasniti zašto to radi.

“Vidio sam šale na društvenim mrežama i smatram ih duhovitim. Čak sam i ja na Instagramu objavio jedan takav video s djecom koja se previjaju. Ipak, moj nogomet se uglavnom svodi na driblinge, na igru jedan na jedan s protivnikom. Šta bih ja trebao, pitati protivnika može li se pomaknuti da postignem gol? To naravno ne mogu učiniti, moram ga predriblati želim li ga proći. Moram napraviti nešto, a uobičajen potez protivnika je da me faulira ako me ne može drugačije zaustaviti”, rekao je Neymar pa objasnio zašto toliko često i lako pada.

“Često sam brži od protivnika, a oni me zaustavljaju prekršajem i zato je tu sudija da to presudi. Mislite li da ja želim da me svako malo fauliraju? Ne, to je bolno i neugodno. Poslije meča znam ostati i do pet sati stavljajući led na noge. Komplikovano je ako to niste nikad doživjeli, nećete to nikad shvatiti”, poručio je.

Related posts