Nesreća u Tuzli: Pijanica za volanom Porschea udario pješakinju i pobjegao

Pedesetpetogodišnji Tuzlak inicijala Senad H. uhapšen je sinoć u Tuzli zbog sumnje da je u alkoholisanom stanju skrivio saobraćajnu nesreću koja se dogodila oko 20 sati u ulici Hajrudina Mešića, a kada je na cestu Porscheom oborio pješakinju.

Do udesa je došlo kada je V.M. (21) iz Tuzle prelazila cestu u pomenutoj ulici. U tom trenutku naišao je Porsche za čijim volanom se nalazio uhapšeni te je pješakinju oborio na cestu.

Umjesto da se zaustavi i povrijeđenoj pomogne on je pobjegao u pravcu Požarnice. Međutim, policiji nije dugo trebalo da nađe upadljivi automobil pa su tako službenici Poliscijske stanice Istok radeći na slučaju u naselju Kolimer pronašli automobil. Na njemu su bila vidljiva oštećenja koja odgovaraju pronađenim tragovima na lmjestu nesreće, a utvrđeno je i da je automobilom upravljao Senad H.

Kako smo saznali od Izudina Šarića, galsnogovornika MUP-a TK, izvršenim akotestiranjem je ustanovljeno da vozač u tom trenutku imao 2,08 promila alkohola u krvi, te je on odmah priveden u policijske prostorije.

Pješakinja V.M se javila na UKC Tuzla i nakon ukazane pomoći ona je otpuštena na kućno liječenje.

O događaju je obaviješeten Kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće poduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla.

/faktor.ba

Related posts