Nesreća kod Siegsdorfa: KIA pokosila državljanina BiH dok je popravljao automobil

U srijedu navečer, na autoputu A8 u blizini bavarskog Siegsdorfa, došlo je do bizarne saobraćajne nesreće u kojoj je teške povrede zadobio 29-godišnji državljanin BiH, dok su lakše povrijeđene još četiri osobe.

Malo prije nesreće državljanin BiH se sa svojim 27-godišnjim bratom nalazio u VW Golfu 5, kojim je upravljao njihov prijatelj 24-godišnji Austrijanac, piše portal chiemgau24.de.

U večernjim satima, između Siegsdorfa i Neukirchena (Njemačka), njihov automobil je stao, vjerovatno zbog kvara. Austrijanac je parkirao golf u zaustavnoj traci, a Bosanci su izašli da prekontroliraju vozilo.

U tom trenutku dojurila je KIA Ceed koju je vozio 56-godišnji slovenski državljanin.
Zbog leda na cesti KIA je proklizala i lijevom stranom zabila se u zadnji dio zaustavljenog golfa, baš tamo gdje je stajao 29-godišnji Bosanac koji je zbog teških povreda prebačen u bolnicu u Salzburgu.

Njegov brat je stajao sa strane, ali je i on zadobio povrede lijeve ruke i ramena. Lakše povrede zadobili su i ostali akteri udesa: Austrijanac koji je sjedio u golfu, vozač KIA-e i njegov 42-godišnji suvozač.

Na mjesto nesreće izašlo je nekoliko vozila hitne pomoći kojima su pomagali vatrogasne brigade Siegsdorfa i Voglinga s oko 40 ljudi.

Related posts