Neredi na ulicama Nice: Nisu huligani samo Englezi i Rusi

Nakon nemilih scena viđenih tokom tuče ruskih i engleskih navijača u Marseilleu, kasno sinoć na ulicama Nice potukle su se i grupe navijača Poljske i Sjeverne Irske.

Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a protekla dva dana prvenstva zasjenile su navijačke tuče Rusa i Engleza u Marseilleu tokom kojih je povrijeđeno više od 30 osoba, među kojima je bilo i nekoliko životno ugroženih.

Uporedo s tim, kasno sinoć u Nici došlo je do tuče između navijača selekcija Poljske i Sjeverne Irske koje prvi meč u grupi C igraju danas u 18 sati.

Nekoliko stotina francuskih policajaca uspjelo je razdvojiti sukobljene navijačke grupe.

Načelnik tog francuskog grada Christian Estrosi sinoć je poručio da su navijačko nasilje i neredi na ulicama neprihvatljivi i da će odgovorni za to biti procesuirani i kažnjeni, prenosi Anadolija.

Na osiguranju Evropskog prvenstva angažirane su desetine hiljada pripadnika francuskih snaga sigurnosti. Glavni sigurnosni rizik tokom EURO-a koji će na stadionima gledati 2,5 miliona ljudi su terorističke prijetnje, ali prva dva dana jedini problem predstavljale su tuče navijača.

(Faktor.ba)

Related posts