NEPOTIZAM NA FIKRETOV NAČIN: Za četiri godine savjetovanja sin, kćerka i rođaci dobiće 1,2 miliona maraka!

Osuđeni ratni zločinac i novoimenovani načelnik općine Velika Kladuša Fikret Abdić promijenio je raniji Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u Jedinstvenom organu uprave Velika Kladuša, kojim je bilo predviđeno da načelnik općine može imati dva savjetnika.

Prema novom, Abdićevom pravilniku, on je sebi predvidio čak devet savjetnika. Od toga, sedam savjetničkih pozicija već je popunio, i to najbližim srodnicima, rođacima i stranačkim istomišljenicima iz Laburističke stranke.

Prema pouzdanim informacijama, savjetnici Fikreta Abdića su sin Ervin Abdić, koji ima srednju stručnu spremu, zatim kćerka Edina Abdić-Pleho, bliski rođak Aladin Ćerimović, kao i Hasan Galijašević Ajkin, komandant ratne jedinice u Abdićevoj paravojsci.

Također i Refik Tabaković, sa završenom srednjom školom, dobio je savjetničku poziciju, kao i penzioner Sulejman Ćufurović te Ismet Hušidić, bivši šef urbanizma u kladuškoj općini. Savjetnička plaća iznosi između 2.000 i 2.500 KM.

Za četiri godine mandata samo za savjetnike Abdić je spreman potrošiti 1,2 miliona KM. Inače, u novom sazivu Općinskog vijeća Velika Kladuša predsjednica Kluba LS-a je Elvira Abdić-Jelenović, također kćerka načelnika Fikreta Abdića.

/slobodna-bosna.ba

Related posts