Nećemo dozvoliti da Crna Gora postane “ruska gubernija”, već dio EU i NATO-a

Pobjedom Demokratske partije socijalista (DPS) na danas održanim parlamentarnim izborima, koja gotovo pa više i nije pod znakom pitanja, Crna Gora neće biti “ruska gubernija”, već će se nastaviti kretati ka Evropskoj uniji (EU) i NATO-u, što je naša deklarisana politika od referenduma, rečeno je za Avaz.ba u štabu ove stranke.

Prema najnovijim podacima, a na osnovu 70,4 posto obrađenog uzorka, DPS Mile Đukanovića osvojio je 40,9 posto, duplo više od Demokratske fronte (DF), koja je sakupila 20,3 posto.

Kako nam je rečeno, ogromna izlaznost birača od 73,2 posto dokaz je kako građani žele da se Crna Gora nastavi kretati svojim putem kojim je i do sada išla.

Naš sagovornik, koji je želio ostati anoniman, ističe kako je DPS prirodni saveznik manjina, poput SDP-a, Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Socijaldemokrata Ivana Brajovića.

– Prema sadašnjoj situaciji, DPS bi uz stranke manjina trebao da ima parlamentarnu većinu. U slučaju da Socijaldemokrate pređu cenzus, onda bi to bila jedna vrlo komotna parlamentarna većina – govori naš sagovornik iz DPS-a.

Nasuprot DPS-u, nastavlja, je Demokratski front (DF), “sastavljen sa kolca i konopca”, koji djeluje pod plaštom velikosrpske ikonografije i ideologije. Predstavnici DF-a, ističe, daju izjave medijima kako zajedno sa Velikom koalicijom ključ i Demokratama Alekse Bečića imaju većinu.

– Bit će ovo veoma teško izvojevana pobjeda DPS-a, koja je gotovo jednako važna kao i referendum. Mislim da za našu pobjedu ne bi trebalo biti problema – dodaju iz štaba DPS-a.

(Vijesti.ba / Avaz)

Related posts