Ne znate šta biste za ručak: Predlažemo piletinu s pestom

Ukusan obrok poslužite uz omiljeni prilog.

Potrebni sastojci: 4 komada pilećeg bijelog mesa, so, biber, 1/3 šolje majoneze, 1/3 šolje pesta (umak od bosiljka, maslinovog ulja, bijelog luka, pinjola i parmezana, možete kupiti u svim većim tržnim centrima), 3 kašike prezle.

Postupak pripreme:

1. Uključite rernu da se grije na 200 stepeni, a vatrostalnu posudu premažite uljem.

2. Svaki komad mesa posušite papirnom salvetom i začinite solju i biberom sa svih strana. Meso složite u vatrostalnu posudu, ali pazite da se komadi ne dodiruju.

3. U posudi izmiješajte pesto i majonezu, pa mješavinom premažite meso, pospite prezlom i pecite u rerni 20-25 minuta.

4. Poslužite uz omiljeni prilog.

(Faktor.ba)

Related posts