Ne preporučuje se kretanje dionicom Srbljani-B.Krupa,zabranjen saobraćaj za teretna vozila na GP Izačić i V.Kladuša

Zbog sniježnih nanosa na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Drvar-Bosanski Petrovac obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Na putnim pravcima Koprivnica-Kupres-Livno i Trnovo-Dobro Polje (prevoj Rogoj) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na zasnježen i mjestimično zaleđen kolovoz. Poledice na kolovozu ima i na dionicama preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna na svim putevima.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Također, zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Related posts