Navijački rat u Beogradu, izrešetan vođa navijačke grupe “Zabranjeni”

Navijač Partizana Alen Kostić teško je ranjen u pucnjavi koja se oko dogodila u beogradskom naselju Železnik.

Iz MUP-u su potvrdili da se dogodila pucnjava.

-U Ulici radnih akcija, ispred broj 26 zatečena je povrijeđena osoba. Povrede je najverovatnije zadobila vatrenim oružjem i prevezena u Urgentni centar – kažu u MUP-u.

Kako saznaje “Blic”, on je upucan puškom.

– Prema našim informacijama pucnjava se dogodila na adresi Radnih akcija 47. Povređeni muškarac star oko 30 godina prevezen je na reanimaciju u Urgentni centar – kažu u Hitnoj pomoći.

Podsjetimo, u Rakovici se ranije danas već desila pucnjava u kojoj je ranjen navijač Vladimir Mileusnić. Kako “Blic” saznaje grupa navijača potukla se u parku između stambenih zgrada u Ulici Stevana Opačića, a jedan od mladića se izdvojio iz opšteg meteža i krenuo da bježi na parking.

Alen Kostić (27), zvani Kubi, vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, već je ranjavan 2013. godine u Železniku, kada je nepoznati napadač u njega ispalio četiri hica iz pištolja.
Rat “Alkatraza” i “Zabranjenih”

Kostić je ranjen u nogu, a policija ispituje da li je to bilo upozorenje ili promašaj.

Kostić je do 15. oktobra 2013. bio u pritvoru zbog sumnje da je 27. avgusta štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva, i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, a onda je pušten da se brani sa slobode.

Grupa navijača Partizana poznata kao „Alkatraz“, čiji je vođa Đorđe Prelić, u stalnom je sukobu sa „Zabranjenima“, među kojima je jedan od vođa Alen Kostić. Njihov rat traje od septembra 2011. godine.

Uprkos tome što je Prelić dugo van Srbije jer je u bjekstvu još od ubistva francuskog navijača Bricea Tatona u Beogradu, on ipak preko svojih najodanijih huligana kontroliše čitavu navijačku grupu i održava sukob sa „Zabranjenima“.

Prelić je u februaru uhapšen u Španiji, po potjernici Srbije koja ga traži zbog ubistva Tatona.

Sukob „Alkatraza“ i „Zabranjenih“ izbio je, navodno, zbog toga što su „Zabranjeni“ optužili pripadnike „Alkatraza“ da su “policijske cinkare i mafija”.

S obzirom na to da se navijačke grupe obično bave veoma unosnim poslovima, a među najunosnije spada dilovanje droge, lakše je povjerovati da je stvarni sukob izbio oko podjele teritorija i samim tim i unosnih zarada od trgovine narkoticima.

Related posts