Nastavljeno suđenje psu Medi: Vlasnik platio 25.000 kuna za vještačenje, susjeda se buni

SUĐENJE najpoznatijem lajavcu u Hrvatskoj, psu Medi iz Peroja, nastavljeno je danas na sudu u Puli. Nakon što je uplatio čak 25.000 kuna kako bi se provelo vještačenje buke, Medin Vlasnik Antun Šimonović ponovno se našao pred zidom.

“Tužitelji se suprotstavljaju vještačenju buke i ne žele da se izvrši, a sutkinja je nešto tako i konstatirala. Mi ćemo se žaliti na tu odluku, jer koliko sam razumio tužiteljima je problem to što, ako dođe do vještačenja, oni bi se trebali sedam ili osam dana maknuti iz kuće kako bi vještak stavio svoje instrumente. Tad prostorije moraju biti zapečaćene i ne smije biti buke”, ispričao je Medin vlasnik za Index.

Dodaje da je pretpostavljao da će se to dogoditi, jer tužiteljica Veselka Vukotić nije vjerovala da će on uspjeti skupiti toliki novac za vještačenje.

“Oni se tome nisu nadali. To je velik novac, možda nekome nije, ali meni je bio velik”, rekao nam je i pojasnio da samo vještačenje košta 20.000 kuna te na njega ide još 5000 kuna PDV-a.

Nesretni Medo već se navikao na život u zatočeništvu.

“Dobro je, problem mu je to što se u 22 sata slegnu vrućine i on bi htio biti još vani, ali moramo ga zatvoriti. Taman kad mu postane ugodno, mora ići”, rekao nam je Anton.

Na pitanje ima li i dalje problema sa susjedima ili se susreću samo na sudu, otkriva nam da susjedi i dalje svako malo provociraju Medu. Šimonović se nada da će suđenje, koje će uskoro napuniti dvije godine trajanja, napokon doći svom kraju.

“Zamišljam da će to jednom završiti, samo ne znam kad i kako”, rekao nam je na kraju razgovora.

Related posts